banner564

Kaçanlar kurtuldu

Kıbrıslı Rum Georgios’u silah zoruyla soydukları iddia edilen 3 kişiden biri Türk, 2’si Rum çıktı

Kaçanlar kurtuldu
banner598
Melin DOBRAN
Beraberindeki iki Rum ile birlikte Girne Alsancak’ta 25 Ekim gecesi Georgios Tsouris’in başına silah dayayıp soygun suçunu işlediği öne sürülen zanlı Hakkı Tansu önceki gün Gazimağusa’da gözaltına alındı. Soygun suçuna karıştıkları öne sürülen iki Rum zanlının Güney Kıbrıs’a kaçtığı öne sürülürken, polis zanlı Tansu’yu tutuklama talebi ile dün Girne’de mahkemeye çıkardı. Polis, zanlı Tansu’nun 25 Ekim günü Alsancak’ta meydana gelen silahlı soygun, ciddi darp ve adam kaçırmaya teşebbüs suçlarından tutuklandığını belirtti. 

Silah ve paralar bulunamadı
Polis, zanlının meydana gelen olayın ardından önceki gün Gazimağusa’da tespit edilerek gözaltına alındığını belirtti. Zanlının soygun suçunu iki Kıbrıslı Rum ile gerçekleştirdiğini itiraf ettiğini kaydeden polis, zanlıdan alınan gönüllü ifadenin araştırıldığını söyledi. Polis, soygunda kullanılan silah ve çalınan emareler henüz bulunamadığını ifade ederek, Georgios Tsouris'in boynunda bulunan 10 bin Euro değerindeki iki altın kolyeyi, el çantasında bulunan 4 bin  Euro, 2 bin  TL, 10 adet muhtelif banka kartı, 2 adet Iphone, 6  Lenova cep telefonu ve kimlik belgelerini çaldıklarını açıkladı. Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. 

Dolandırıldığını iddia etti
Mahkemede söz hakkı alan zanlı soygun suçunu işlemediğini öne sürerek, “Georgios Tsouris beni dolandırdı.8 yıl önce benden borç olarak aldığı parayı geri vermedi. Olayda silah kullanılmadı ve niyetimiz soygun değildi. , Georgios Tsouris ile konuşmaya gittik ancak o olay çıkarttı. Bir şey çalmadık, sadece bir kavga oldu ve biz de çekip gittik. Yanımda bulunanların da alacağı vardı. Georgios Tsouris Rum tarafında 50 kişiyi dolandırdı” iddialarında bulundu.Mahkeme aktarılan olguları değerlendirerek zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2015, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473