banner564

2,5 milyon dolar hayali

Kıbrıslı Rum’un 1974’te sakladığı 20 kilo altını bulmak için, Bufavento Kalesi yakınındaki mağarada arama yapan 3 kişi polis tarafından tutuklandı

2,5 milyon dolar hayali
banner598
Raif DOĞRU
  Adı açıklanmayan Kıbrıslı Rum’un verdiği harita doğrultusunda, Bufavento Kalesi’nin doğu kısmındaki bir mağaraya giren Ercan Gürler, Kenan Karataç ve Sefa Çelik adlı 3 arkadaş, 20 kilo altını bulamadan yakalandı.
  Tutuklulardan Ercan Gürler, Güney Kıbrıs’ta çalıştığını ve bir Kıbrıslı Rum’un 1974 harekatı sırasında mağaraya sakladığı altınların yerini tarif ederek, kendisinden yardım istediğini söyledi. Arkadaşlarıyla birlikte harekete geçen Gürler, 20 kilo altını bulsaydı, 2 milyon 580 bin dolarlık bir sevrete kavuşacaktı.
  Taşkent bölgesinde izinsiz define arayan Ercan Gürler, Kenan Karataç ve Sefa Çelik gözaltına alınarak dün Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Mahmut Borucu mahkemede verdiği ifadede zanlı Ercan Gürler, Kenan Karataç ve Sefa Çelik’in “İzinsiz define arama” suçlarından tutuklandıklarını anlattı. Polis memuru Mahmut Borucu, önceki gün Orman Dairesi personeli tarafından yapılan ihbarda, Taşkent bölgesinde izinsiz kazı yapıldığı yönünde tespit yapıldığını söyledi. 

Ağaçlarla kamufle ettiler  
  Aynı gün bölgeye polis ekiplerinin gittiğini belirten Borucu, Bufavento Kalesi’nin doğu kısmında bulunan kaya üzerinde mağara bulunduğunu ve ağaçlarla mağaranın ağzının kapatıldığını kaydetti. Mağarada yapılan incelemede jenaratör, piknik buzluğu mağaranın ağzına çıkan 1 adet merdiven bulunduğunu ifade eden polis, mağaraya girildiği zaman 2 adet kango ve muhtelif kazmaya yarayan aletler ele geçirdiklerini belirtti. 
  Polis, olay yerinin incelendiği esnada zanlıların bir araçla geldiğini ve polis tarafından suçüstü tespit edildiklerini yapılan ilk sorgulamada ise bölgede 10 gündür kazı yaptıkları yönünde itirafta bulunduklarını söyledi. 
  Polis, zanlı Ercan Gürler’in verdiği ifadede Rum kesiminde çalıştığı ve orda tanıştı bir Rum’un 1974 yılında konu yere 20 kilo altın gömdüğünü ve kendisini bulması için yönlendirdiğini itiraf ettiğini kaydetti. Soruşturmanın tamamlandığını belirten polis, zanlıların yargılanıncaya kadar uygun bir teminata bağlanması talebinde bulundu. 

Tutuksuz yargılanacaklar
  Kıdemli Yargıç Banu Soyer, zanlıların ileride yargılanıncaya kadar zanlı Ercan Gürler dışında Kenan Karataç ve Sefa Çelik’in yurt dışına çıkışlarını yasaklayarak serbest bırakılmalarına emir verdi. Soyer, Ercan Gürler’in ise Güney Kıbrıs’ta çalıştığını ifade ederek geçimini sağlayabilmesi için kimliğinin KKTC vatandaşı 1 kişinin imza edeceği Bin TL’lik kefaletle kendisine iade edilmesine karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2016, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473