banner564

“3 aydır açız”

Başbakanın yerel seçimler öncesinde sorunların çözüleceğine dair söz verdiğini söyleyen Yenierenköy Belediyesi işçileri, ‘garavolli’ yiyerek eylem yaptı

“3 aydır açız”
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

Yenierenköy Belediyesi’nde, 3 aydır maaş alamayan çalışanların, örgütlü oldukları Belediye Emekçileri Sendikası (BES) ile birlikte başlattığı grev dün de devam etti.
Sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımları yapılmadığı, ayrıca 3 aydır maaşlarının ödenmediği gerekçesi ile grev yapan belediye çalışanları, hükümete yarına kadar süre verdiklerini belirtti.
Hükümetin sorunun çözümüne yönelik adım atmaması durumunda süresiz grevin gündemde olduğunu belirten işçiler, yerel seçimler öncesi başbakan ve bölge milletvekillerinin, şu anki mevcut belediye başkanını desteklemeleri halinde belediyenin tüm sıkıntılarını giderecekleri yönünde kendilerine söz verdiğini iddia etti.
İşçiler, bu söz nedeni ile belediye çalışanlarının büyük bir kısmının mevcut belediye başkanını desteklediğini, ancak hükümetin sözünü tutmadığını söyledi. Bazı işçiler ise, 3 aydır evlerine yiyecek almakta zorlandıklarına dikkat çekmek amacı ile garavolli yiyerek ilginç bir protestoda bulundu.

Çalışanlar ne dedi?

Hurşit Köylü: 3 aydır ödenmiyoruz, sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarımız yapılmıyor. Çarşamba gününe kadar uyarı grevi yapacağız, eğer isteklerimiz hükümet tarafından kabul edilmezse, Çarşamba gününden sonra süresiz greve gideceğiz. Bu grev kesinlikle Belediye başkanımıza karşı değil, hükümete karşı yaptığımız bir grevdir. Belediye başkanımız hükümetten bizim maaşlarımızı ödemek için kredi istedi. 3 ay boyunca çeşitli bahaneler öne sürerek kredi vermediler, bize de başka yol bırakmadılar, sorunlarımız çözülmezse greve devam edeceğiz.

Ahmet Köroğlu: Sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarımız bugüne kadar sadece 2 ay kadar yatırıldı. Onun haricinde sosyal haklarımızın yatırımı yapılmadı. 3 aydır maaşlarımızı alamıyoruz, hükümetin başkanımıza ve bize destek çıkmasını istiyoruz. Belediyelerin katkı paylarında düzenleme yapılmasını istiyoruz.

Caner Elkıran: Hükümet belediyelerle ilgilensin. Her belediyeye eşit yardım yapılsın, büyük şehirlerde öğrencileri ve işçileri de nüfustan sayıp ona göre katkı yapıyorlar. Tüm belediyelere eşit oranda katkı yapılmalıdır. 3 aydan bu yana maaş alamıyoruz. Artık sabrımız taştı, haklarımızı alana kadar greve devam edeceğiz.

Ozan Tulga: Bölge milletvekilimiz Biray Hamzaoğulları’nın geçtiğimiz Cuma günü belediye çalışanlarının maaşları düşürülmelidir şeklinde bir açıklaması oldu. Kendisinin maaşına zam yapılıyorken, belediye çalışanının maaşı neden düşsün ki? İlk önce kendi maaşının düşürülmesini önersin. Hakkımızı alana kadar grevi sürdüreceğiz.

Esat Nurçin: 2014 yılı yerel seçimleri öncesinde CTP bölge milletvekilleri, bakanları belediyemize gelerek kendi partilerine mensup belediye başkan adayı Mesut Yıkıcı’nın desteklenmesi halinde belediyenin her türlü çözümsüzlükten kurtulacağını, maaşların ve sosyal sigorta ile ihtiyat sandığı yatırımlarının yatırılacağı sözü verildi. 
Personelin % 90’ı Yıkıcı’yı destekledi. Seçimin üzerinden 9 ay geçmesine rağmen verdikleri sözün arkasında durmamakla beraber, önce maaş indirimine gidildi, son 3 aydır da maaşlarımız ödenmiyor. Hükümetin yardım ederek, bu insanların evlerine ekmek götürmesine olanak sağlamasını bekliyoruz, hükümet sorunlarımıza çözüm bulmazsa Çarşamba gününden sonra süresiz greve gideceğiz.

Levent Mihmat: 3 aydır maaşlarımızı alamıyoruz, eve ekmek götüremiyoruz. Bu kadar insan perişan durumda. Hükümet ise bize aldırış bile etmiyor. Artık sabrımız taştı, sorunlarımız çözülmezse grevi sonuna kadar sürdüreceğiz.

Dursun Bulut: Son yerel seçimlerden önce belediye çalışanları kandırıldı. Başbakan, bakanlar ve bölge CTP milletvekilleri mevcut belediye başkanının seçilmesi halinde belediyenin tüm sıkıntılarının giderileceği yönünde çalışanlara söz verdi. Bırakın belediye çalışanlarını belediye başkanına verilen sözler bile yerine getirilmedi. Başkanımız borç yapılandırması ve maaşlarımızı ödeyebilmek için küçük bir miktar borç istemek için talepte bulundu. Başkanı 3 ay boyunca, haftaya Çarşamba günü geliniz diye çeşitli bahaneler ile oyaladılar, en sonunda da kredi veremeyiz diyerek talebini reddettiler. 3 aydır çalışanlar olarak gereken müsamahayı gösterdik ancak artık sabrımız taştı. Kimimizin okuyan çocukları var, okul taksitlerini ödeyemiyoruz, emekliye çıkacak olan arkadaşlarımız emekli olamıyor.biz sadece kendi belediyemiz değil, tüm bölgelerdeki belediye çalışanlarının sorunlarını su yüüzne çıkartmak için sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Çarşamba gününe kadar sorunlarımız çözülmez ise süresiz greve gideceğiz.

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2015, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473