banner564

3 aylık istirahat

Girne’de Baldöken araç park yerinde soygun ve bıçaklı saldırı olayı gerçekleştiren iki zanlı cezaevine gönderildi

3 aylık istirahat
banner598

 Suna ERDEN

   Girne’de Baldöken araç park yerinde park halindeki aracın camlarını kırarak soygun suçunu işleyen ve daha sonra kendilerini fark eden araç sahibine bıçak çekerek yanındaki arkadaşının da telefonunu çalan zanlılar Alpaslan Kuşçu ve Murat Kazcı dün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Zanlılardan Kuşçu’nun ülkeye vize ile girip kaçak duruma düştüğü, Murat Kazcı’nın ise KKTC’ye ilk kez giriş yaptığı belirtildi.
   Soruşturmayı yapan polis, zanlıların 6 Ekim tarihinde saat 01.30 sıralarında Girne Baldöken araç park yerinde Aylin Akdeniz’e ait park halindeki LT 941 plakalı aracın camlarını taşlarla kırarak 500 TL hasara uğrattıklarını söyledi. Polis, zanlıların araç içinden 300 Euro nakit para, 2 adet güneş gözlüğü, CD çalar seti ve bayan cüzdanını çalarak araç sahibinin eşi tarafından fark edildiklerini ifade etti. Soruşturmayı yürüten polis, zanlıların fark edildiklerini anlayınca çaldıkları eşyalarla Girne Yat Limanı’na doğru koştuklarını o esnada gaspa uğrayan araç sahibi ve eşinin yardımına bölgedeki bir garsonun koştuğunu açıkladı.
   Zanlı Alpaslan Kuşçu’nun yakalandığı esnada cebinden çıkardığı boyutu tespit edilemeyen bıçakla, Güray Denge ve Munawar Hussein’e saldırdığını belirten polis, zanlı Murat Kuşçu’nun Hussein’e yumruk vurup, 2 bin TL değerindeki cep telefonunu çalarak olay yerinden kaçtıklarını dile getirdi. Polis, zanlıların olay yerinden kaçmayı başardıklarını Hussein’e ait cep telefonunu ise Girne’de faaliyet gösteren bir telefoncuya satarak 300 TL parayı sahtekârlıkla temin ettiklerini belirtti.    
   Zanlıların 6 Ekim tarihinde tutuklanarak mahkemeye çıkarıldıklarını ifade eden polis, zanlıların suçlamaları kabul ettiklerini söyledi. Polis, çalınan eşyaların büyük kısmının bulunduğunu ifade ederek 300 Euro’nun ise bulunamadığını belirtti. 
   Polis, zanlı Kuşçu’nun ülkeye vize ile girip kaçak duruma düştüğünü, Murat Kazcı’nın ise KKTC’ye ilk kez giriş yaptığını belirterek, zanlıların yargılanıncaya kadar 3 ayı geçmeyecek şekilde cezaevine gönderilmelerini talep etti.  Mahkeme zanlıları tutuklu yargılanmak üzere 3 ay süre ile cezaevine gönderdi.  

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2018, 10:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473