banner564

3 gün daha tutuklu

Lefkoşa- Güzelyurt Anayolunda iki yayaya çarparak ölümüne neden olan Örge Soğukpınar yeniden mahkemeye çıkarıldı

3 gün daha tutuklu
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa- Güzelyurt Anayolunda 8 Şubat tarihinde meydana gelen trafik kazasında Bangladeş uyruklu yayalara çarparak ikisinin de ölümüne neden olan ve kazadan sonra olay yerinden kaçan sürücü Örge Soğukpınar hakkındaki soruşturma sürüyor. 
Kaza ile ilgili kamera görüntülerinin incelendiği, kazada ölen Siful Islam ile Ripon Ali’ye henüz otopsi yapılmadığı belirtilirken, zanlı dün ek süre talebi ile yeniden mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlı adına Avukat Mustafa Asena’da hazır bulundu. Zanlı duruşma süresince gözyaşı dökerken, Asena, “Banket yayalar için değil, araçlar içindir. Yayalar banket içerisindeydi” şeklinde savunma yaptı.

Banket içinde yürüyorlardı
Soruşturmayı yürüten Müfettiş Muavini Mustafa Berksan, kazanın Lefkoşa-Güzelyurt Anayolunun 4 -5 kilometreleri arasında saat 18.55’te meydana geldiğini söyledi. 
Polis, çift şeritli yolda, sol şeritte FK 150 plakalı araç ile seyreden zanlı Örge Soğukpınar’ın, Red Love Gece Kulübü önüne geldiği sırada yaya olan ve banket içerisinde yürüyen Siful Islam ve Ripon Ali’ye çarptığını ifade etti. 
Çarpmanın etkisiyle Siful Islam’ın asfalt yol içine, Ripon Ali’nin ise yolun dışına toprak zemine savrulduğunu açıklayan polis, aracın çelik bariyerlere çarparak durduğunu ve şoförün olay mahallinden ayrıldığını belirtti.

Ölen yayalara otopsi yapılacak
Polis, ağır yaralanan iki yayanın ambulansla Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını Siful Islam’ın 23.20 sıralarında,  Ripon Ali’nin ise saat 01.10’da vefat ettiğini mahkemeye aktardı. 
Olay mahallinden ayrılan zanlı Örge Soğukpınar’ın 9 Şubat’ta saat 10.00’da tutuklandığını ve ifade vermediğini kaydeden polis, bölgedeki kamera görüntülerinin incelenmesi gerektiğini ifade etti. 
Soruşturmayı yapan polis, zanlının kazadan önce ve sonra kullandığı güzergâhların araştırılması gerektiğini, ölen yayalara otopsi yapılacağını ve uzmanlık raporlarına göre soruşturma yürütüleceğini kaydetti.

15 kişinin bilgisine başvuruldu
Polis, üç günlük sürede 15 kişinin bilgisine başvurulduğunu ve bir takım kamera kayıtlarının incelendiğini söyledi. 
Telefon dökümlerinin de incelenmesi gerektiğini belirten polis,  zanlının 8 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. 
İddia Makamı ise taleplerinin üç gün olduğunu beyan etti.

Banket sorgusu
Duruşmada Avukat Mustafa Asena ifade veren polisi sorguladı. Asena polise, kaza mahallinden zanlıyı kimin aldığını sordu. 
Polis, zanlının kiminle kaza mahallinden ayrıldığının belirlendiğini, ifadesinin alındığını ve hangi güzergâhı izlediklerini belirttiğini söyledi. 
Asena, zanlının işten kaçta çıktığını sordu.
Polis, alınan ifadelere göre 18.00’de işten çıktığının belirlendiğini söyledi. 
Asena, zanlının 18.30’da işten çıktığını iddia etti. 
Asena, polise banketin ne amaçla yapıldığını sordu. 
Polis, banketlerin araçların kullanımı için olduğunu söyledi. 
Bu arada sessizliğini koruyan zanlı ise duruşma boyunca gözyaşı döktü. 
Avukat Asena, müvekkilinin sağlık durumunun iyi olmaması nedeniyle doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti.  
Savunmanın ve İddia Makamının aktardığı olguları değerlendiren mahkeme,  zanlının üç gün tutuklu kalmasına ve doktor kontrolünden geçirilmesine emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473