banner564

4 benzer davası var

Narkotiğin, evinde yaptığı aramada uyuşturucu bulduğu ve ayrıca Güneyden gelen 240 gram bonzaiyi piyasaya sürdüğü iddia edilen Cem Derviş Doğu tutuklu yargılanacak

4 benzer davası var
banner598
Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri tarafından Lefkoşa’da düzenlenen operasyonda evinde uyuşturucu madde bulunan, ayrıca Güney Kıbrıs’tan getirdiği 240 gram uyuşturucu maddeyi piyasaya sürdüğü tespit edilen Cem Derviş Doğu dün yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Teminat talebi ile duruşmaya çıkarılan zanlı hakkında tutuklu yargı kararı verildi.
Zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, Cem Derviş Doğu’nun 30 Eylül tarihinde alınan ihbar üzerine evinde yapılan aramada salon bölümünde şeffaf naylon içerisinde 3 gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Polis, evin mutfak kısmında ise yapılan aramada yine şeffaf naylon içerisinde tütünle karışık yaklaşık bir gram ağırlığında sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde ile bir adet içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan elle sarılmış sigara bulunduğunu belirtti. 

Extacy türü uyuşturucu hap da bulundu
Polis, ayrıca mutfakta bulunan plastik meyve dolabında ise şeffaf naylon içinde 1 adet extacy türü uyuşturucu olduğu düşünülen hap ile uyuşturucu madde olduğu düşünülen yaklaşık 3 gram toz madde bulunduğunu ifade etti. Polis, dolap içerisinde uyuşturucu madde satışından kazanıldığı düşünülen bin TL nakit paranın da bulunarak emare yapıldığını söyledi. Polis, mesele ile ilgili olarak gönüllü ifade veren zanlının suçunu itiraf ettiğini ve maddeleri Güney Kıbrıs’tan gönderildiğini ve şuan aranan konumunda bulunan şahısın yönlendirmesi ile 24 Eylül tarihinde 9 gram olarak aldığını ve 6 gramını henüz tespit edilemeyen kişilere sattığını itiraf ettiğini açıkladı.
Polis, ayrıca zanlının Ağustos ayı içerisinde Güney Kıbrıs’tan Kuzey Kıbrıs’a gönderilen 240 gram ağırlığındaki sentetik cannabionid türü uyuşturucu maddeyi aranan şahsın yönlendirmesi ile 10 bin 400 TL karşılığında aldığını ve Ağustos - Eylül 2016 tarihleri arasında 12 bin 800TL karşılığında satarak karşılığında 2 bin 400TL kar sağladığını polis anlattığını söyledi. 

1 ay cezaevinde kalacak
Polis, mesele ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini ancak zanlının etki etme olasılığı bulunmadığını belirterek zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti. 
Talebi değerlendiren mahkeme zanlının askıda olan 4 benzer davasını da göz önünde bulundurarak tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 1 ay süre ile cezaevine gönderilmesine emir verdi.
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlının benzer 4 davasının daha askıda olduğunu belirterek zanlının hükümsüz tutuklu olarak yargılanmasını ve 1 ay ceza evinde beklemesine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2016, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473