banner564

40 milyon Euro tazminat istiyor

Baf’ta Kıbrıslı Türke ait Bin 500 dönümlük araziyi satın alan Yannakis Papas, bir kısmının havaalanı ve yol yapımında kullanılması nedeniyle Rum Yönetimini dava etti

40 milyon Euro tazminat istiyor
banner598

 Baf’ın Dimi köyünde, Kıbrıs Türk arazisi olan ve satışına izin verilen mallardan addedilen araziyi, 1974’te Kuzey’e göç eden Kıbrıslı Türk sahiplerinden satın alan  Yannakis Papas isimli Rumun, söz konusu araziye göçmen konutları inşa eden Rum Yönetiminden, 40 milyon Euro kullanım kaybı tazminatı talep ettiği bildirildi.
   Habere göre Papas, Rum Yönetimine, üzerine göçmen evleri inşa edilen araziye karşılık Moskova Patrikhanesi’nin işbirliğiyle Dimi sahiline otel inşa etmesi için kendisine kolaylık sağlanmasını istedi. Bu tür kolaylıkların başka örneklerde sağlandığını kaydeden Papas, Rum Yönetiminin kendisine cevap vermediğini belirtti. Papas, bu nedenle de 1974’ten bugüne kadar bahse konu Kıbrıs Türk malının kullanım kaybı nedeniyle zarara uğradığı gerekçesiyle 40 milyon Euro talebiyle Rum Yönetimi aleyhine hukuk süreci başlattı
   Papas, Rum Yönetiminin ilgili Kıbrıs Türk malını kullanmakla kalmayıp kendisinden de satın aldığı ya da yöneticisi olduğu yaklaşık bin 500 dönüm toprak ve diğer gayrı menkul için toplamda 1,3 milyon Euro’ya ulaşan taşınmaz mal vergisi talep ettiğini kaydetti.
   Yoannakis Papas sözünü ettiği bin 500 dönüm Kıbrıs Türk malı toprak içerisinde, Andreas Papandreu Hava Üssü, Baf Havaalanı’nın bir bölümü ile çevresindeki yol ağı, ev, bahçe ve dükkanlar bulunduğuna dikkat çekti ve  şunları söyledi:
    “Üs ve havaalanı arsaları idarem altında iken bunların yaklaşık bir yıl önce Kıbrıs Cumhuriyeti adına geçirildiğini öğrendim. Gayrı menkullerin idarecisi olduğumu bile bile bana sormadan Kıbrıs Cumhuriyeti adına devir işlemi yapıp benden nasıl 1,3 milyon Euro taşınmaz mal vergisi talep edebiliyorlar?”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474