banner564

6 yıldır bu anı bekliyor

2010’da, sahte 100 doları bozdurarak tedavüle sürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan Mahmut Aslan, 2 ay hapis cezasına çarptırıldı

6 yıldır bu anı bekliyor
banner598
Çiğdem AYDIN
Başkent Lefkoşa’da, 2010 yılının aralık ayında, tasarrufundaki 200 dolardan 100’ünü bozarak tedavüle sürdüğü için hakkında soruşturma başlatılan Mahmut Aslan, tam 6 yıl sonra 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Polis tarafından aleyhine “sahte para tasarrufu, tedavüle sürme ve sahtekârlıkla para temin etmeye teşebbüs” suçlarından dava getirilen sanık Mahmut Aslan dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından suçlu bulunup mahkûm edildi. 
Başkan Ömer Güran ve Yargıçlar Gökhan Asafoğulları, Meltem Dündar’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi huzurunda gerçekleşen duruşmaların ardından sanık aleyhine karar veren mahkeme heyeti oy birliğine varamamasından ötürü sanık aleyhine verilen karar oy çokluğu ile belirlendi. 

Karar için oylama yapıldı
Başkan Ömer Güran ve Yargıç Gökhan Asafoğulları’nın ortak karar üretirken Yargıç Meltem Dündar kendi kararını verdi.  Sanık aleyhine cezayı belirleyen kararı okuyan Başkan Ömer Güran sanık lehine ve aleyhine olan olguları değerlendirdiklerini ancak sanığın işlemiş olduğu suçun ağır ve ciddi bir suç olduğunu bu nedenle sanığa verilecek cezanın hapis cezası dışında bir ceza olamayacağı belirtti. Başkan Güran sanığın işlemiş olduğu suçun 2010 yılında meydana geldiğini ve 6 yıldır yargılanmayı beklemesini lehine hafifletici neden olarak değerlendirdikten sonra sanığı işlemiş olduğu suçtan ötürü heyet üyesi Yargıç Gökhan Asafoğulları ile birlikte 2 ay hapis cezası ile cezalandırmayı uygun bulduklarını açıkladı. Verilen Kararın ardından kendi yazdığı kararı açıklayan Yargıç Meltem Dündar ise sanığı hapis cezası yerine 5 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verdiğini açıkladı. Ancak oy çokluğu kararı ile sanık 2 ay ceza evine gönderildi. 

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2016, 06:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473