banner564

6 zanlı 8 gün daha hücrede

Afrika’dan Kuzey Kıbrıs’a uzanan uyuşturucu ticaretiyle ilgili soruşturma sürüyor

6 zanlı 8 gün daha hücrede
banner598

Suna ERDEN
Narkotik ekipleri tarafından Girne ve Lefkoşa’da düzenlenen ‘Toz Duman’ operasyonunda ele geçirilen 2 buçuk milyon TL değerindeki 2 kilo 250 gram methamfetamin türü uyuşturucu ve 4 kilo 340 gram hintkeneviriyle ilgili soruşturma sürüyor. Uyuşturucu maddeleri ülkeye ithal ettikleri, satışını yaptıkları öne sürülen Ibunola Ruben Oliver, Louis Ekene Ubah, Ugochukwu Ezekiel Ugwu, Ruth Iyamu, Ogecchukwu Maureen ve Yasmine Uthman dün ek süre talebiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı.
İçerisinde 2 buçuk milyon liralık uyuşturucu bulunan kargoyu almaya giden Oliver’i Lefkoşa Sanayi bölgesine götürdüğü için tutuklanan taksi şoförü Erkin Coşkun ise serbest kaldı. Polis, yaptığı soruşturma sonucu Coşkun’un suçla bağının olmadığını, sadece müşteri taşıdığını tespit etti. 

Soruşturma bitmedi
Duruşmada iddiaları aktaran polis, Ibunola Ruben Oliver, Louis Ekene Ubah, Ugochukwu Ezekiel Ugwu, Ruth Iyamu, Ogecchukwu Maureen, Yasmine Uthman’ın bir süredir takibe aldıklarını ve ‘Toz Duman’ operasyonuyla yakaladıklarını söyledi. 
Güney Afrika, Güney Kıbrıs ve KKTC bağlantılı düzenlenen operasyonda Lefkoşa Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren kargo şirketine gelen paketin içerisinde uyuşturucu olduğunu belirlediklerini açıkladı. Polis, kargoyu almaya gelen Ibunola Ruben Oliver’in tespit edilerek alıkonulduğunu anlattı. Polis, kargo paketi içerisinde yapılan kontrolde piyasa değeri 2 buçuk milyon TL olan yaklaşık 2 kilo 250 gram ağırlığında methamfetamin türü uyuşturucu madde bulunarak emare alındığını aktardı.  

5 ayrı para birimi bulundu
Polis memuru, Ibunola Ruben Oliver’den yapılan soruşturmalarda adına gelen ve içerisinde uyuşturucu madde bulunan kargo paketini internet üzerinden irtibat kurduğu ve şu anda aranmakta olan bir şahsın adına gönderilmesini sağladığını ve yine aynı şahsın yönlendirmesi ile uyuşturucu paketini Louis Ekene Ubah'a teslim edeceğinin öğrenildiğini anlattı. 
Polis, Louis Ekene Ubah’ın da Girne’deki ikamet adresinde tespit edildiğini söyledi. Polis, Ubah’la birlikte aynı evde kalan Ugochukwu Ezekiel Ugwu ve Rurh Iyamu’nun tespit edilerek alıkonduğunu ayrıca yapılan aramada uyuşturucu satışından elde edildiğine inanılan 163 bin 410 TL, 150 bin Naira (Nijerya parası) bin 345 Euro, 750 Sterlin ve bin 163 dolar nakit paranın bulunarak, emare alındığını belirtti. 
Polis Louis Ekene Ubah'ın Girne’de ikamet ettiği adreste yapılan aramada 4 kilo 340 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde ve üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan beyaz renk hassas terazi bulunarak emare alındığını anlattı. 
Polis, Louis Ekene Ubah'dan yapılan soruşturmada ikametgâhında bulunan hintkeneviri türü uyuşturucu maddenin bir kısmını 27 Ekim 2021 tarihinde internet üzerinden konuştuğu ve aranmakta olan bir şahsın yönlendirmesi ile Girne'de bırakılan bir yerden alıp ikametgâhına götürdüğünün belirlendiğini söyledi. 
Polis, Louis Ekene Ubah'ın uyuşturucunun 300 gramını Girne bölgesinde tanımadığı 3 farklı şahsa satarak, toplamda 4 bin 500 Euro kazanç elde ettiğinin tespit edildiğini anlattı. Polis, uyuşturucularla ilgili 5 kişinin arandığını, alınan ifadelerin araştırılacağını söyleyip, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için 8 gün süre talep etti.

Taksi şoförü suçsuz çıktı
Polis ayrıca, Ibunolwa Ruben Oliver'in olay mahalline getiren taksi şoförü Erkin Coşkun’un tutuklandığını, ancak yapılan soruşturma sonucu suçla bağlantısının tespit edilmediğini belirterek, serbest bırakıldığına dair mahkemeye bilgi verdi. 
Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme, zanlıların 8 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.  

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ferhat İle Şi̇ri̇n
Ferhat İle Şi̇ri̇n - 2 yıl Önce

ALLAH ,YÜZBİN BELALALARINI VERSİN ALTLARINDA,GARA PARADAAN TRİLYONLUK ARABALAR VAR. BU FASON ÜNİVERSİTELER SEBEİYLE ÜLKENİN İÇİNE ETTİLER.LANET OLSUN.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473