banner564

6.6 milyar Euro gelir sağlandı

Güney Kıbrıs, para karşılığında Bin 864 kişiye vatandaşlık hakkı verdi

6.6 milyar Euro gelir sağlandı
banner598

  Güney Kıbrıs’ın ‘Yatırıma dayalı vatandaşlık’ çerçevesinde son beş yıl içerisinde toplam Bin 864 kişiye vatandaşlık verdiği ve 6 milyar 600 milyon Euro tutarında gelir elde ettiği bildirildi.

   Fileleftheros gazetesinin haberine göre; elde edilen gelir son üç yıllık dönemde toplamda yüzde 13 artış kaydederken,  Gayrı Safi Milli Hasıla’nın yüzde 1,2’lik kısmını teşkil ettiği vurgulandı.
   Gazete, yatırım temelli vatandaşlık başvurularında ilk sırayı Rus, ikinci sırayı ise Çinlilerin aldığını da aktardı.

Yeni şartlar belirlendi

   Bu arada Güney Kıbrıs’ın yabancı uyruklu kişilere yatırım karşılığında “Kıbrıs Cumhuriyeti” vatandaşlığı verme politikasının AB Komisyonu tarafından sert bir şekilde eleştirilmesinin ardından Rum Bakanlar Kurulu, vatandaşlık verilmesine yeni kriterler getirdi.
   Fileleftheros gazetesi “On İki Güvenlik Supabı” başlığı altında verdiği haberinde, Bakanlar Kurulu’nun AB kurumlarının uyarılarını dikkate alarak, yatırım yapan yabancı uyruklulara “Kıbrıs Cumhuriyeti” vatandaşlığı verilmesi konusunda daha önce alınacağını duyurduğu önlemleri onayladığını yazdı.
   Gazete, vatandaşlık başvurusu yapan kişilerin “Schengen” vizesi sahibi, başka bir AB üyesi ülkeye vatandaşlık başvurusu yapmamış ve başvuru yapmadan en az altı ay önceden Güney Kıbrıs’ta oturma izni almış olmaları, yaptıkları yatırımın dışında belirli hayır kurumlarına bağışta bulunmaları, yaptıkları yatırımı veya satın aldıkları evi beş yıl içerisinde satamamaları gibi unsurların bu önlemlerden bazıları olarak sıraladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474