banner564

8 ayda çözüldü

Ekim ayında trafik kazası yapan sürücünün uyuşturucudan dolayı yönetimindeki kamyonu devirdiği ortaya çıktı

8 ayda çözüldü
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Lefkoşa-Gazimağusa anayolunda, geçtiğimiz yıl Ekim ayında meydana gelen trafik kazasında, hafif şekilde yaralanan sürücü Erkin Çetinkaya’nın, kamyonu uyuşturucu etkisi altında sürdüğü belirlendi. Türkiye Adli Tıp Kurumu’ndan gelen sonuçlara göre Çetinkaya’nın kanında sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde olduğu tespit edildi. Tespit üzerine zanlıya dava tebliği edilirken, “Kabul etmiyorum” şeklinde yanıt verdiği belirtildi.
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Cüneyt Arkın, 16 Ekim 2019 tarihinde, yönetimindeki kamyon araç ile Lefkoşa-Gazimağusa anayolunda seyreden zanlının, yolun solundan çıkarak tarla içerisinde 40 metre ilerledikten sonra devrilerek bir trafik kazasına sebebiyet verdiğini anımsattı. 
Zanlının, kaza sonrası şüpheli hareketler sergilediğini ve kanında alkole rastlanmadığını belirten Arkın, alınan kan ve idrar örneklerinin Türkiye Adli Tıp Kurumuna gönderildiğini ve yapılan inceleme sonrasında, sentetik cannabionid türü uyuşturucu maddeye rastlandığını ifade etti. 

Dava tebliğini kabul etmedi
Zanlının, yapılan dava tebliğini “Kabul etmiyorum” şeklinde yanıtladığını aktaran Arkın, soruşturmanın tamamlandığını bildirerek, mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.
Yargıç Umut İnan, zanlının, 2 bin TL nakdi kefalet ödemesi ve KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin, lehinde 50’şer bin TL’lik şahsi kefalet senedi imza etmesi şartı ile davaları görüşülünceye kadar serbest bırakılmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474