banner564

ABD de katıldı

Argonaftis 2015’e 18 ülkeden askeri personel katıldı

ABD de katıldı
banner598
  Güney Kıbrıs’ta gerçekleştirilen “Argonaftis 2015” (Argonot 2015) kod adlı arama kurtarma tatbikatına18 ülkeden askeri personel ve diplomatın katıldığı bildirildi.
   Rum basını Rum Savunma Bakanlığı tarafından organize edilen ve Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO), Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi, Sivil Savunma Teşkilatı ve Polisin katılımıyla planlanan tatbikatta, Dışişleri, İçişleri, Adalet ve Kamu Düzeni Bakanlıkları ve çeşitli dairelerde de işbirliği yapıldığını kaydetti.
   Sivil Savunma Teşkilatı Müdür Yardımcısı Hrisilios Hrisiliu yaptığı açıklamada, 
18 ülkeden 200 katılımcının yer aldığı tatbikatın ilk aşamasının Pazartesi günü gerçekleştirildiğini belirtti.
   Güney Kıbrıs için çok büyük boyutlu bir tatbikatın söz konusu olduğuna işaret eden Hrisiliu, rakamın her şeyi ortaya koyduğunu belirtti.
   Dünkü senaryonun krizde bulunan ülkedeki sivillerin 18 katılımcı ülke tarafından tahliye edilmesi olduğunu anlatan Hrisiliu, tatbikata askeri personel, diplomatlar ve Güney Kıbrıs’ın ilgili birimlerinin katıldığını ifade etti.
   Rum Sivil Savunma Teşkilatı’nın sınırları içerisindeki insani krizleri yönetme yetkisine sahip olduğunu söyleyen Hrisiliu, kendilerinin, yabancı ülkelerin gerçekleştirdiği operasyonu destekleme yükümlülüklerinin olduğunu belirtti.
   Bir soru üzerine Hrisiliu bunun, Güney Kıbrıs’ın yer aldığı en büyük en büyük tatbikat olduğunu söyleyerek, tatbikata katılan ülkeler arasında ABD, Kanada, Avustralya, Belçika, Hollanda, İtalya, İngiltere ve Almanya’nın bulunduğu bilgisini verdi.
   Kanada’dan Yarbay John Nicolson ise “Argonaftis” tatbikatının çok iyi ve önemli bir tatbikat olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2015, 08:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473