banner564

Hizmet ve hijyen ödüllendirilecek

Lefkoşa’da; cafe, restoran ve barlar artık kalitesini ‘Beyaz Yasemin’ belgesiyle tescilleyecek

Hizmet ve hijyen  ödüllendirilecek
banner598

 Lefkoşa Belediye sınırları içerisindeki restoran, cafe gibi işyerlerinde hijyen koşulları ve hizmet standartlarının yükseltilmesi artık “Beyaz Yasemin” belgesiyle tescillenecek.

Lefkoşa Türk Belediyesi, Gıda Mühendisleri Odası (GMO), Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO), Esnaf ve Zanaatkârlar Odası (KTEZO) ve Sağlıklı Şeher Platformu (SŞP) işbirliğiyle gerçekleşecek proje çerçevesinde Beyaz Yasemin Değerlendirme Komisyonu 100 kriter üzerinden işletmeleri değerlendirmeye tabii tutacak.
100 kriterin 70 veya fazlasında başarılı görülen işletmelere “Beyaz Yasemin” belgesi ve denetimle ilgili yazılı rapor verilecek. Belgenin geçerlilik süresi 6 ay olacak ve belgenin yenilenmesini isteyen işyerleri yeniden başvuru yapacak. 
Başvuru ücreti olarak 50 TL, personel eğitimleri içinse 1 kişi 50, 2 kişi 80, 3 kişi 100 ve 3’ten fazla her kişi için 20’şer TL alınacak.
Denetimlerde temel olarak işyerinin genel hijyen kurallarına uygunluğu, çevre ile uyumluluğu, çevre kirliliği yaratmayacak şekilde çalışıyor olması, işyerinin engelli kişilere hizmet verebiliyor olması, trafikte soruna yol açmaması, otopark mevcudiyeti, işyerinin çalışanlarına yönelik sağlıklı ve güvenli bir ortam yaratıyor olması konularına bakılacak.
Konuyla ilgili dün LTB’de bir basın toplantısı düzenlendi.
Toplantıda, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit,  Gıda Mühendisleri Odası Yazmanı Sıdıka Can, Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Nilden Bektaş, KTEZO Koordinatörü Hürrem Tulga, Sağlıklı Şeher Platformu adına Hüseyin Sadri ve Mimarlar Odası temsilcisi Kozan Uzunoğlu birer konuşma yaptı.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2015, 08:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473