banner564

Hastalar perişan

Bakan Gülle Kamu-Sen’e sert eleştirilerde bulundu, Özkardaş ise Radyoloji Servisindeki tüm bölümlerde dün başlayan grevin bugünde devam edeceğini açıkladı

Hastalar perişan
banner598
Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası’nın (Kamu-Sen) hastanede yaptığı greve tepki göstererek, “Oluşan en küçük sıkıntıyı, grev nedeni gören ve hastaları mağdur eden anlayış kabul edilebilir ve etik değil” dedi.
Gülle yaptığı açıklamada, hastaneye 3 yeni röntgen teknisyeni alınmasına yönelik yazılı sınavın yapıldığını, söz konusu süreçte Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından gerçekleştirilecek mülakat aşamasına gelindiğini aktardı.
Gülle, Kamu-Sen’in bu noktada greve gitmesini anlamsız bulduğunu dile getirerek, sendikanın tutumunu eleştirdi.
 “Yürüyüp durup, nasıl grev yaparım diye didinen bir anlayışı kabul etmemiz mümkün değil” diyen Ahmet Gülle, sabah hastaneye giden hastaların yaşadığı mağduriyete dikkat çekti.
Gülle, şunları ekledi:
“Sendikacılık yapılıyor gerekçesiyle hastaların mağdur edilmesi ve hizmetlerin aksamasına sebebiyet verilmesi hiçbir etik anlayışa sığmaz. Böylesine anlamsız ve talihsiz bir anlayış, sağlık uygulamalarıyla asla uyuşmaz.”


Grevler devam edecek
Öte yandan Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Başkanı Mehmet Özkardaş, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Radyoloji servisindeki tüm bölümlerde, bugünden itibaren eylem ve grevlerinin devam edeceğini duyurdu. 
Özkardaş, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’ye gönderdiği ve dağıtımını Başbakanlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sendikalar Mukayyitliği’ne yaptığı mektupta, grevin bugün 08.00 ile13.00 saatleri arasında devam edeceğini belirtti. 
Yapılan eylem ve grevlerin sorumlusunun, bizzat sorunlara kayıtsız kalan ve sadece eylem ve grev yapıldığında çalışanları ve sendikayı suçlayan bakanlık olduğunu ileri süren Özkardaş, bugün başlattıkları eylem ve grevi kaldırmak için başhekim yardımcısı ile görüştüklerini söyledi. 

Özkardaş’tan vardiya eleştiridi
Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Başkanı Mehmet Özkardaş dün yaptığı açıklamada ayrıca vardiya ödeneğiyle ilgili son düzenlemeleri eleştirdi.
Özkardaş, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na hitaben yazdığı ve dağıtımını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Personel Dairesi Müdürlüğü’ne yaptığını kaydettiği açıklamasında vardiya ödeneğiyle ilgili geçen hafta Bakanlar Kurulu’ndan geçen tüzüğe değindi.
Tüzüğün sadece kadrolu çalışanları kapsamasını eleştiren Özkardaş, “Oysa kamuda, Özelleştirme Yasası kapsamında istihdam edilenler, sözleşmeliler, geçici memurlar ve diğer statülerde vardiya, rotasyon veya düzensiz mesai çalışanlar da vardır” dedi.
Özkardaş, vardiya ödeneğinin kamuda diğer statülerde çalışanlara da uygulanmasını ve vardiya değişimindeki birer saatlik zamanın da çalışma saatinden sayılmasını talep etti. 

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2015, 08:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474