banner564

Aileler de konuşmalı

Deli Dana ön teşhisi konulan 2 hastadan biri hayatını kaybederken Bakan Sennaroğlu, sığırlarda hastalık olmadığını savundu

Aileler de konuşmalı
banner598
KKTC'de deli dana hastalığı şüphesi ile hastaneye kaldırılan 2 kişiden birisi olan Fatiş Ulaş'ın vefat ettiği bildirildi. Ulaş'ın kesin ölüm nedeninin biyopsiden sonra belli olacağı belirtildi. 
Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ramadan Kamiloğlu, Creutzfeldt-Jacob (Deli Dana) ön tanısı konulan hastalardan birinin öldüğünü açıkladı.
Kamiloğlu yaptığı yazılı açıklamada, kesin tanı için beyin dokularından alınan doku örneklerinin tanı konulacak ilgili merkeze gönderilmek üzere alındığını, konu hakkında bilgi geldikçe bilgi akışına devam edileceğini ifade etti.

Sağlık Bakanlığı: Kesin bir bilgi yok
Sağlık Bakanlığı, önceki gün Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Nöroloji Servisi’nde, nörodejeneratif bir beyin hastalığı ön tanısı ile tetkik ve tedavi edilmekte olan iki hastanın, halk arasında “deli dana” olarak bilinen Creutzfeld-Jacobs hastası olduklarına dair kesin bir bulgunun olmadığını açıklamıştı.
Açıklamada, henüz kesinleşmese de söz konusu kişilere, Creutzfeld-Jacobs hastalığı ön tanısı konduğu belirtilerek, kamuoyunun hassasiyetini göz önünde bulundurarak, yanlış bir anlamaya mahal vermemek için açıklama yapılma gereği duyulduğu kaydedilmişti.

Sennaroğlu: Sığırlarda Deli Dana Hastalığı yok
Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu da ülkedeki sığırlarda “Deli Dana” hastalığı bulunmadığını belirterek, halkın endişe etmemesini istedi. Sennaroğlu, “Deli Dana” ön teşhisi konan hastaların geçmiş yıllar içerisinde hastalığın görüldüğü ülkelerdeki ürünlerden tüketmiş olabileceğini kaydetti.
Tarım Bakanı Önder Sennaroğlu, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde iki hastaya Creutzfeldt-Jacob (Deli Dana) hastalığı ön tanısı konulması ve bu hastalardan birinin vefat etmesi üzerine yazılı bir açıklama yayınladı.
Sennaroğlu, “Deli Dana” ön teşhisi konan ve vefat eden hastadan kesin tanı için alınan beyin dokusunun ilgili merkeze gönderildiğini ifade ederek, sonucun kesinleşmemiş olmasına karşın halkın endişelerini gidermek için açıklama ihtiyacı duyduğunu belirtti.

“2011 yılından beri yasak”
 “Deli Dana” hastalığının ülkedeki sığırlarda bulunmadığını vurgulayan Sennaroğlu, hastalığın klinik olarak ülkedeki sığırlarda tespit edilmediğini ve söz konusu hastalığa neden olan et, kemik ve kan unu gibi mamullerin ithalatının ülkede 2001 yılından beridir yasak olduğunu ifade etti.
Sennaroğlu, halkın içini rahat tutmasını isteyerek, panik yapacak hiç bir neden olmadığını vurguladı, gerekli her türlü araştırmayı yapmakta olduklarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2015, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474