banner564

Takvim istemiyorlar

Eroğlu’nun 7 aşamalı Kıbrıs Planı’na Rum tarafı olumsuz karşılık verdi

Takvim istemiyorlar
banner598
   Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun BM’ye sunduğu ‘7 adımdlı’ yol haritasına tepki gösterdi. Rum tarafının takvimlee karşı çıktığını ve önerinin geçmişte de sunulduğunu ancak reddedildiğini belirten Hristodulidis, bunun, içeriğinde zaman takviminin yer almamasına bağlı olarak Ortak Açıklama dışında da kaldığını savundu.
   Kıbrıs sorununa ilişkin müzakerelerde ilerleme olup olmayacağıyla ilgili Kıbrıs Rum tarafının gö rüşüne de değinen Hristodulidis, bunun, her iki taraftan siyasi iradenin bulunması ve müzakerelerin üçüncü aşamasında masaya sunulacak önerilere bağlı olduğunu ifade etti.
   Gazete, diplomatik kaynaklardan elde ettiği bilgilere dayanarak, “BM’nin aklında, müzakerelerin ideal gelişme göstermesinin kaydedileceği ve gerçekten iki tarafın siyasi iradesine bağlı olacak, bağlayıcı olmayan bir planın bulunduğunu ve bu temelde ilerlediğini” yazdı.
   Gazete bu çerçevede, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin söylediği gibi temmuz ayına kadar “stratejik uzlaşma” girişiminde bulunulmasının mümkün olması amacıyla, önemli anlaşmazlıklara ve farklılıklara köprü kurulmasının mümkün olmasının beklendiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2015, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473