banner564

Akıncı'dan RTÜK'e mesaj

Cumhurbaşkanı Akıncı, "duygusal ilişkilerden öte asıl kurumsal ilişkiler önemlidir" dedi

Akıncı'dan RTÜK'e mesaj
banner598

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, konuk olduğu televizayon programında Türk-Sat'ın Diyalog Tv'nin yayınlarının durdurmasına yönelik önemli mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Akıncı, demokrasinin kurumsallaşmayı da beraberinde getirdiğini, KKTC ve Türkiye’deki kurumların muadilleriyle eşit ilişki içinde olması gerektiğini belirterek, “Buna en çok da Türkiye’nin kurumlarının dikkat etmesi lazım, bizim kurumlarımızın da talepkâr olması gerekir” dedi.
Kişisel, duygusal ilişkilerden öte asıl kurumsal ilişkilerin önemli olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Akıncı, şöyle konuştu:
“Her şeyden önce, kurumsal yapılarımızla Türkiye’deki kurumların ilişkilerinin daha sağlıklı bir zemine oturtulması gerektiği konusunda hemfikir olmamız lazım. Burası eğer Türkiye Cumhuriyeti’nin tanıdığı ayrı bir devletse ve dünyaya da bunu bu şekilde söylüyorsak, Rumlar karşısındaki eşitliğimizi korumamız ve kollamamız gerektiğini söylüyorsak, bizi tanıyan tek devlet olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurumlarıyla kendi kurumlarımızın ilişkilerini yeniden sağlıklı bir zeminde tanımlamamız lazım.
Türkiye’deki RTÜK’ün bizdeki muadili, Yayın Yüksek Kurulu. YÖK’ün muadili bizde YÖDAK. RTÜK, KKTC’deki bir televizyonun yayınını durduruyor, Yayın Yüksek Kurulu, bunun bilgisi dışında yapıldığını açıklıyor. Bundan da görüleceği gibi Kurumlar arasında sağlıklı bir işbirliği gerekiyor. Konu kişilerin ilişkileri meselesi değil, kurumların ilişkisi meselesidir. Kişiler değişir ama kalıcı olan kurumlardır ve aralarında sağlıklı bir ilişki olmak zorundadır. Temel meseleyi burada görüyorum.”

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2020, 15:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet ilker
mehmet ilker - 4 yıl Önce

Neydi olacağı?.Gericilik. anti demokratilik boyu boyuna musallat oldu bu halka.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474