banner564

Anastasiadis art niyetli

“Maraş konusu hükümet tarafından yürütülecek” diyen Başbakan Tatar, Rum liderin iki toplumlu komite kurulması önerisinin kabul edilemez olduğunu söyledi

Anastasiadis art niyetli
banner598

 Başbakan Ersin Tatar, Maraş konusunun hükümet tarafından ortaya atıldığını, hükümet tarafından yürütüleceğini kaydederek, “Rum liderin Maraş’la ilgili iki toplumlu komite kurulması önerisi art niyetlidir, kabul edilemez” dedi.

Tatar, “Hükümetimiz Maraş konusunu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yasaları, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları çerçevesinde Taşınmaz Mal Komisyonu’nun Maraş’ın eski sakinleri ve Vakıflar’ın başvurularını ele almasının yolunu açarak çözecektir” açıklamasında bulundu.
Ersin Tatar, bu yolun doğru olduğunu, kimsenin konuyu başka yerlere çekmesine gerek olmadığını kaydetti.
Tatar’ın açıklaması şöyle:
“Anayasal bir kurumumuz olan Vakıflar İdaresi’nin Maraş’la ilgili iddiaları güçlüdür. Ben de, ortaya koydukları belgelere, bilgilere bakarak konuşuyorum. Vakıflar İdaresi, Maraş’ın üç vakfa ait olduğunu ve bu iddialarını gerek Taşınmaz Mal Komisyonumuzda, gerekse uluslararası mahkemelerde savunmaya hazır bulunduğunu çeşitli vesilelerle açıkladığına göre gidilecek yol bellidir.
Envanter çalışmalarından sonra gereken adımlar atılacak ve gerek Maraş’ın 1974 öncesi sakinlerinin gerekse Vakıfların ellerindeki tapular, belgeler gözetilerek izlenecek yol haritası ilgililer ve halkımızla paylaşılacaktır.
Başbakan Tatar, şunları ekledi:
“Kimilerinin Maraş konusunun hükümetimizce ele alınmasından rahatsız olarak Rumlarla birlikte, Rum kesiminde yapılan mitinglere katılması ise halkımızın dikkatinden kaçmamıştır. Halkımızın çok ama çok büyük kesimi bunları onaylamamakta ve hükümetimizin yanında yer almaktadır.
Her gün halkın içinde olan birisi olarak bunu görüyor, duyuyor ve yaşıyorum.
Daha önce de ifade ettiğim gibi halkımızın Kıbrıs konusundaki hak ve hukukunu korumak için proaktif bir politika izlemeye devam edeceğiz.”

Engellilerin sorunlarını dinledi
Öte yandan Başbakan Ersin Tatar, Ömer Suay başkanlığındaki KKTC Engelliler Dayanışma Derneği heyetini kabul etti.
Kabulde Suay, 690 üyeye sahip derneğin, sosyal yardımlaşma, eğitim, sportif faaliyetler yanında ihtiyaçlı kişilere tekerlekli sandalye, hasta yatağı yardımlarını Vakıflar İdaresi iş birliğiyle yaptığını söyledi.
Eğitime de önem verdiklerini ve eğitimin geleceğe yatırım olduğunu söyleyen Suay, görme engelliler başta olmak üzere tüm engellilerin kişisel gelişimi, bilgisayar kursları ve kabartmalı yazı vb. gündelik hayata dair her şeyi kazandırma çalıştıklarını vurguladı.
Başbakan Ersin Tatar da hükümet olarak imkânlar ölçüsünde engelli vatandaşlara desteği sürdüreceklerini belirterek, belli yasal düzenlemelerin gerekmesi halinde çağdaş devlet yapısı içerisinde bu düzenlemelerin gerçekleşmesinin zorunlu olduğunu belirtti.

Türkiye’den misafirleri vardı
Ayrıca Başbakan Ersin Tatar, Türkiye Belediyeciler Birliği (TÜRK-BEL) Başkanı Mehmet Ali Süren ve beraberindeki heyeti kabul etti.
Tatar kabulde yaptığı konuşmada, KKTC’nin gelişmesi ve halkın güvenlik içinde yaşayabilmesi için Türkiye ile iyi ilişkiler içinde olmak gerektiğini söyleyerek, ilişkilerin ilerlemesi köklü ve güçlü olması için çaba sarf edeceğini belirtti.
Türkiye Belediyeciler Birliği Başkanı Mehmet Ali Süren de, Başbakan Ersin Tatar’ı tebrik ederek, “Yeni göreviniz hayırlı olsun” dedi.
Süren, yerel yönetimlerin önemine değindiği konuşmasında, KKTC’ye büyük önem verdiklerini, Gazimağusa’ya da TÜRK-BEL’in bir şubesini açtıklarını kaydetti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473