banner564

Herkes huzursuz

Taşkent ve Güngör arasındaki boş araziye düşen S-200 tipi füze bölge halkını tedirgin etmeye devam ediyor

Herkes huzursuz
banner598

 Ömer KADİROĞLU

Taşkent ve Güngör köyleri arasındaki boş noktaya S- 200 tipi füze düşmesiyle yaşanan tedirginlik devam ediyor. Başka füze düşebileceğini düşünen bölge halkı, yetkililerin açıklamalarını da yetersiz buluyor. 
Kendilerini güvende hissetmediklerini ifade eden bölge halkı, Diyalog’a konuştu. Füzenin yanlışlıkla düştüğü açıklamalarını inandırıcı bulmadıklarını söyleyen vatandaşlar, füzenin Akdeniz’deki sondaj çalışmalarıyla ilgili bir nedenden düşürülmüş olabileceğini savunuyor.

Aziz Karabulutoğlu: 
Taşkent’e düşen füze ülkede ciddi bir tedirginliğe neden oldu. Yaşanan bu olay öncesinde demek ki herhangi bir tedbir yoktu ki ülkemize doğru gelen füze görülmedi. Her işimiz olduğu gibi bu işte de sınıfta kaldık. Askeri tedbirlerin arttırılması gerektiğini düşünüyorum. Füzenin yanlışlıkla adamıza düştüğü yönündeki açıklamaları pek inandırıcı ve yeterli bulmuyorum. Halimiz perişan bu daha başlangıçtır. Bizi daha da kötü günler bekliyor.

Hüseyin Yazıcı:
Taşkent köyüne düşen füzeyi biz de duyduk. Füzenin parçalarından biri de Başpınar’da benim evimin yanına düştü. Düşen parça polis yetkilileri tarafından alındı. Füzenin yanlışlıkla düştüğü yönündeki açıklamalar kimseyi inandıramaz. Bugüne kadar bu ülkede böyle bir şey yaşanmadı ancak Akdeniz’deki çalışmalar var diye böyle bir olay yaşadık. Bu yaşanan olaylar doğalgazın tantanalarıdır.

Ayşe Özdemir:
Değirmenlik köyünde kalıyorum ancak füze düştüğü zaman çıkan sesi duymadım. Kızım Lefkoşa’da kalıyor ve onlar patlama sesini duyduğunu söyledi. Birtakım açıklamalar oldu ve bu açıklamaları pek de yeterli bulmadım. Yeteri kadar bir açıklama yapılmadı. Füzenin yanlışlıkla ülkeye düştüğü yönünde bir açıklama bu halkı tatmin etmedi.

Özdemir Hüseyin Alaminyolu:
Füzenin düşme haberini duyduğumuzda tedirgin olduk. Füzenin yanlışlıkla düştüğü açıklaması bana pek de inandırıcı gelmedi. Başbakan ilk anlarda bir açıklama yapmadı ve sonrasında yaptığı açıklamalar da tatmin edici olmadı. Bu konu ile ilgili daha detaylı açıklamalar yapılması gerekiyor.

Ali Gülfidan:
Füzenin düştüğünü duyduğumuzda tedirgin olduk. Adanın birçok noktasından patlamanın sesi duyulsa da biz duymadık ve haberlerde öğrendik. Parçaların birçok noktaya yayıldığı söylendi ancak en büyük parçanın Taşkent köyüne düştüğünü duydum. Haberlerde izlediğim kadarıyla konuya hâkim olsam da yetkililer çok basit bir şeymiş gibi bir açıklama yaptılar. Yapılan açıklamalar kesinlikle tatmin edici değildir. Bu yaşanan olaydan sonra bu ülkede kendimizi pek de güvende hissetmiyoruz.

Cemil Beysoylu:
Taşkent’e düşen füze ülkede hiçbir güvenliğimizin olmadığını ortaya koydu. Koskoca hava sahasını aşarak ülkeye düşen füze kimse tarafından tespit edemedi. Ülkede kendimizi kesinlikle güvende hissetmiyoruz.

İsmail Karakuzu
Taşkent’e düşen füze kesinlikle toplumda tedirginliğe neden oldu. Akdeniz’deki sondaj çalışmalarının yapılıyor olması ile bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Füzenin yanlışlıkla düştüğü açıklandı ancak bence ortada oynanan bir oyun vardır. Bu füzenin KKTC’ye bilerek atıldığını düşünüyorum. Yetkililerin bu konuda yaptığı açıklamalar kesinlikle tatmin edici değildir. Bu füze şehrin göbeğine de düşebilirdi ve daha büyük bir durum ortaya çıkabilirdi. Ülkede şu şartlarda kendimi güvende hissetmiyorum. Her an savaş çıkacak gibi bir durumdayız.

Derya Davulcu
Taşkent’e düşen füze pek de iyiye alamet değildir. Büyük bir savaş çıkacağı yönünde söylemler var ve sanırım bunlar onların belirtileridir. Yetkililerin yaptığı açıklamalar kesinlikle tatmin edici değildir. Bu füze KKTC hava sahasına girdi ve bunu tespit edemedik. Demek ki bu savunma konusunda yetersiz olduğumuzu gösteriyor. Yaşanan olaylar ve Akdeniz’deki petrol arama çalışmaları büyük bir faciaya neden olabilir ve korku verici bir durumdur. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473