banner564

“Anastasiadis yanlış yaptı”

Yaşanan süreçte devletin tüm makamlarının istişare içerisinde olduğunu bildiren Özdil Nami, Türkiye yetkilileri ile de konuyu derinlemesine incelediklerini belirtti

“Anastasiadis yanlış yaptı”
banner598
Remzi SAMAR
Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis’in “başka çarem yoktu” açıklamasına kimseyi inandıramayacağını söyledi. Nami, Anastasiadis’in masadan kalkmakla sorunu daha çok sıkıntılı hale getirdiğini belirterek, “Anastasiadis,  bu konularla ilgili bir sıkıntısı var ise bunu başka platformlarda yapacağı girişimlerle dile getirebilirdi. Başka çarem yoktu söylemine kimse inanmaz” dedi.
Diyalog’a önemli açıklamalar yapan Nami, cumhurbaşkanlığı ile görüş alışverişinde bulunduklarına vurgu yaparak, dün Derviş Eroğlu ile bir araya geldiklerini belirtti. Yaşanan süreç içerisinde devletin tüm makamlarının istişare içerisinde olduğunu bildiren Özdil Nami, Türk yetkililerle de konuyu derinlemesine incelediklerine dikkat çekti. 

“Sınır kapıları kapanmaz”
Sınır kapılarının kapanıp kapanmayacağı yönünde de görüşlerini açıklayan Nami, “Sınır kapılarının kapanması yönünde bir beklentimiz yok. Rum tarafının bu yönde bir adım atacağı düşüncesinde değiliz. Zaten kendi yetkili makamları da böyle bir adım atmayacaklarını açıkladı” şeklinde konuştu.  

“Rumlar tatbikatlarını gözden geçirmeli”
Son günlerde Rumların teyakkuzda oldukları yönünde çıkan haberleri de değerlendiren Nami, uzunca bir süredir karşılıklı olarak tatbikatların askıya alındığını hatırlattı. Adadaki olumlu havayı devam ettirmek için tatbikatların yapılmadığını ifade eden Nami, Rumların bu kararı gözden geçirmesi tavsiyesinde bulundu.

“BM iyi niyet misyonuna sahip”
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’ni Ban Ki-mun’un Kıbrıs’la ilgili iyi niyet misyonu olduğuna dikkat çeken Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Rumların Türkiye’yi Ban’a şikayet edeceği iddialarına karşın, BM misyonunun düşüncelerinin kapsamlı çözüm müzakereleri hakkında olduğuna atıfta bulundu.  

“Özersay’a başarılar”
Son olarak Kıbrıs Türk müzakereci Kudret Özersay’ın görevden alınması ile ilgili açıklama yapmaktan kaçınan Nami, Özersay’a bundan sonraki süreçte başarılar diledi. 

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2014, 11:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473