banner564

Anayasa Mahkemesi’ne başvurulacak

Kamuda yetkili sendikalar, maaşlardan kesinti yapılmasını öngören kararı yargıya taşıyor

Anayasa Mahkemesi’ne başvurulacak
banner598

Kamuda yetkili sendikalar, deprem nedeniyle maaşlardan kesinti yapılmasını öngören yasal düzenlemeyi yargıya taşıyor.
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) yaptığı açıklamada, yürütmenin aldığı kararın iptali için pazartesi günü Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaklarını kaydetti.
Bengihan, “Dayanışma gönüllülük esasıyla olur, hükümete güvenmiyoruz” ifadelerine yer verdi.
Türkiye Cumhuriyeti halklarıyla her zaman dayanışma içinde olduklarını, yardım için ilk günden seferberlik başlattıklarını kaydeden Bengihan, deprem bölgesine gönderdikleri yardımların yanı sıra bağış kampanyası da düzenlediklerini, toplanacak parayı Türkiye’deki kardeş sendikalara kendilerinin teslim edeceğini söyledi.
Depremzedeler için kesinti yapmak isteyen hükümetin kendi harcamalarından kısmadığını, Başbakanlığın temsil giderleriyle ilgili ödeneğin artırılmak istendiğini savunan Bengihan, “Daha bütçe onaylanalı bir ay… Oradaki para bitirildi” ifadelerini kullandı.
Ekonomik krizin etkilerinin ciddi şekilde hissedildiği böyle bir dönemde emeklilerden ve asgari ücretliden bir yıl boyunca kesinti yapılmasının da kabul edilemez olduğunu belirten Güven Bengihan, “Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır” diyerek hükümeti eleştirdi.
Kızılay’da toplanan paranın da maksadı dışında kullanıldığını savunan KTAMS Başkanı Bengihan, Türkiye’deki depremin yıkıcı etkilerine rağmen hükümetin İmar Yasası’yla ilgili değişikliği gündeme getirdiğini söyleyerek, bunu da eleştirdi.
Bengihan, külliye için ayrılan kaynağın depremzedelere aktarılmasını talep etti.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
murat
murat - 1 yıl Önce

DEPREM OLMUŞ BİNLERCE İNSAN ÖLMÜŞ SİZ MAAŞTAN KESİNTİ YAPILACAK DİYİP MAHKEMEYE GİDİYORSUNUZ GÜNAHTIRRRR.....KKTC DEVLETİNİN ALDIĞI HER KARARIN SONUNA KADAR ARKASINDAYIZZZ VE SONUNA KADAR GÜVENİYORUZZZZ

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473