banner564

Anlamlı destek

ÖZEV ile Kolan British Hospital koruyucu hekimlik protokolü imzaladı

Anlamlı destek
banner598

 Arzu KÖPRÜLÜ

Özel Eğitim Vakfı (ÖZEV) Özel Eğitim Okul ile Kolan British Hospital, koruyucu hekimlik kapsamında protokol imzaladı.
Protokol çerçevesinde 1 yıl süreyle 2 haftada bir Kolan Hastanesi’nden hekimler ÖZEV’de eğitim görenlere ve gerekirse ailelerine destek verecek.
ÖZEV’de dün imzalanan protokol sırasında ÖZEV Başkanı Ersin Görsay ve Kolan British Hospital Başhekimi Harun Gülmez birer konuşma yaptı.
ÖZEV Başkanı Ersin Görsay, 140 öğrencisi olan ÖZEV’in halen devlet desteğiyle tam zamanlı kesintisiz ve multidisipliner ilkeler çerçevesinde 0-35 yaş dilimi aralığındaki farklı gelişim gösteren bireylere hizmet vermeye devam ettiğini söyledi.
Kolan British Hospital Başhekimi Harun Gülmez ise, otizmin, çağın hastalığı olduğuna işaret ederek, “En önemlisi de geleceğimiz çocukları etkileyen bir hastalık” diye konuştu.
1980’de 3000’de 1; 1990’da 2 binde 1 görülen bu hastalığın şimdi dünya sağlık örgütü verilerine göre 59’da 1 görülür hale geldiğine dikkat çeken Gülmez, bu hastalığın ailelerin gelişimi ve koruyucu hekimlik noktalarında da farkındalık gerektirdiğini söyledi.

Gülmez, ÖZEV’in verdiği hizmetin çok önemli ve değerli olduğunu kaydederek, kendilerinin de kurumsal olarak bu sistemin içinde yer almak istediklerini ve destek olmak için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474