banner564

‘Artarak sürecek’

Abu Dabi’de bulunan Dışişleri Bakanı Özersay, dün de çok sayıda ülkenin Dışişleri bakanlarıyla görüştü

‘Artarak sürecek’
banner598

 Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları Konseyi toplantılarına katılmak üzere gittiği Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de temaslarını sürdürüyor. Temaslarını değerlendiren Bakan Özersay, Kıbrıs Türkü’nün uluslararası alanda görünürlüğünü artırmaya çalıştıklarını belirtti. Özersay, ikili temaslar çerçevesinde Afganistan, Kosova ve Azerbaycan Dışişleri Bakanları ile görüşmeler gerçekleştirdiğini belirtti. Özersay ‘Elimizden geldiğince birçok dışişleri bakanı ile temas kuruyoruz ve ilişkilerimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde bunu daha da artıracağız’ dedi.

Özersay, Abu Dabi’deki temaslarını BRT’ye değerlendirdi. Özersay, yapılan temaslarla Kıbrıs Türkü’nün uluslararası alanda görünürlüğünü artırmaya çalıştıklarını belirtti.
Özersay, temaslarında hem yurtdışında okuyan Kıbrıslı Türk öğrenciler hem de KKTC’de öğrenim gören yabancı öğrenciler ile ilgili görüş alışverişinde bulunduğunu aktardı.
Özersay ‘Çeşitli uluslararası örgütlerde Kıbrıs Türk tarafının desteklenmesi için kendilerinden destek taleplerimiz var. Onlar da görüşlerini ortaya koyuyor ve Kıbrıs Türk Halkının uluslararası toplumun bir parçası olması yönündeki talep ve beklentilerimizi kendileri ile paylaşıyoruz’ dedi.
Özersay, Genel kurul toplantılarında yaptığı konuşmada ise gerek doğal gaz konusunda Kıbrıslı Türklerin hakları, Kıbrıs sorununun geldiği aşama ve geleceği ile ilgili görüşlerini aktarma fırsatı bulduklarını ifade etti.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 2004 yılından beridir İslam İşbirliği Teşkilatı toplantılarına Kıbrıs Türk devleti adı altında gözlemci üye olarak katıldığını anımsatan Özersay ‘Elimizden geldiğince birçok dışişleri bakanı ile temas kuruyoruz ve ilişkilerimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde bunu daha da artıracağız’ dedi.
Toplantılar çerçevesinde verilen resepsiyonda Birleşik Arap Emirlikleri Başbakanı ile görüşme fırsatı bulduğunu da aktaran Özersay, bu tür toplantıların ikili düzede ilişkilerin geliştirilmesinde önemli rol oynadığını dile getirdi.

Dünkü temaslar

   Dışişleri Bakanı Özersay dün de yoğun temaslarda bulundu. Özersay sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda temaslarını şöyle aktardı:

   “Bugün de Azerbaycan Dışişleri Bakanı sn. Memmedyarov; Afganistan Dışişleri Bakanı sn. Rabbani; Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı sn. Büyükelçi Önal; Kosova Dışişleri Bakanı sn. Pacolli ile görüştük, vizyonumuzu, uluslararası toplumdan beklentilerimizi anlattık. Ayrıca örgüt içerisinde çok saygın bir konuma sahip olan İİT Genel Sekreteri sn. Al-Othaimeen’e de ülkemize dair son duruma ilişkin bilgi verdik.
Son bir yıldır uluslararası alanda devam eden yoğun temaslarımız sonucunda son derece iyi ilişkiler geliştirdiğimiz isimlerden sadece bazıları. Bu görüşmeler burada Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dhabi’de yaptığımız diplomatik temasların sadece bir bölümü.
Uluslararası platformlarda Kıbrıs Türk Halkının görünürlüğünü artırmak ve sesimizi duyurmak için çalışmaya devam edeceğiz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474