banner564

Artış yüzde 19

Ocak’ta 2,850 olan Sterlin kuru, dün itibarıyla 3,400 TL’ye yükseldi

Artış yüzde 19
banner598
Çiğdem AYDIN
   Türk Lirası’nın, yabancı paralar karşısındaki değer kaybı son günlerde Türkiye’de meydana gelen olaylar nedeniyle daha da arttı.  Döviz kurlarındaki artışı Diyalog okurları için değerlendiren Gesfi Döviz Bürosu sahibi Gökhan Naim, Ocak ayından bu yana en fazla değer artışının İngiliz Sterlininde olduğunu söyledi. 
   Naim; 2013’ün Ocak ayında Sterlin kurunun 2.850 TL olduğunu, dün itibarıyla 3.400 TL’ye yükseldiğini belirtirken “Türk parası dün itibarıyla Sterlin karşısında yüzde 19’luk bir değer kaybına uğramıştır” dedi. 
   Naim, 2013 Ocak ayında dolar kurunun 1.800 TL, bugün 2.080 TL. olduğunu bunun da TL’nin yüzde 15.5 değer kaybı olduğunu ifade ederek, Euro’nun Ocak’da 2.400 TL iken bugün 2.850 TL’ye yükseldiğini ve TL karşısında yüzde 18 Oleybet değer kazandığını söyledi.

TL tutanlar kaybetti

    Gökhan Naim, “Bu yıl Türk Lirası’nda pozisyon tutanlar zarar etti” dedi. Naim,
TL’de net kaybın yüzde 10 olduğunu ifade etti.
   Naim, dövizdeki yükselişin, Türkiye’deki yolsuzluk soruşturmalarına bağlı olarak, yükselişin devam edebeleceğini veya durabileceğini kaydetti.
   Türkiye Merkez Bankası’nın faiz politikasına da değinen Naim, “Merkez Bankası  Türk Lirası’nda faiz oranlarını yükseltme eğilimine girerse kurlarda düşüş yaşanabilir” dedi. Naim, şu anda Mekez Bankası’nın da böyle bir eğilim içinde olmadığını belirtti. 

Döviz borçlanmasından uzak dursunlar

   Gökhan Naim, önümüzdeki yıl için ise, “kimse manüpilatif hareketler içerisine girmesin, döviz alalım ve satalım, döviz borçlanalım yaklaşımından uzak dursunlar. İnsanlar bana göre mevcut pozisyonlarını korumaları gerekiyor” dedi.
İnsanlar kendi gelir cinsine göre borçlanmasını öneren Naim ,”İllaki borçlanılacaksa sabit faizden borçlanmaya özen göstersinler” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2013, 12:13
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kemal Sofu
Kemal Sofu - 10 yıl Önce

borçlarımızı ödeyemeyeceğiz

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473