banner564

Sözleşme var

Bakan Kaşif, Taşyapı sahibi Emrullah Turanlı’nın, Türkiye’deki yolsuzluk operasyonunda sorgulanması nedeniyle Ercan ihalesinin iptal edilemeyeceğini söyledi

Sözleşme var
banner598
Züleyha KARAMAN
   Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, dün gazetemizi ziyareti sırasında önemli açıklamalarda bulundu. Ercan  Havaalanı ihalesini kazanan Taşyapı şirketinin sahibi Emrullah Turanlı’nın, Türkiye’deki yolsuzluk operasyonu çerçevesinde sorgulanmasının, ihaleyi etkileyecek bir konu olmadığını belirten Kaşif “ortada bir sözleşme var” dedi. Kaşif,  ihale sözleşmesinin Sayıştay’a gönderildiğini ve bugüne kadar yapılan incelemelerde herhangi bir usulsüzlüğe rastlanmadığını belirtti.
   Bakan Kaşif dün Diyalog’u ziyaret ederek Genel Müdür ve Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar ile görüşerek, yayın hayatında başarı dileklerini iletti. Kaşif; Yazı İşleri Müdürü Adem Uslu, Haber Müdürü Züleyha Karaman ve Müessese Müdürü Sezgin Madencioğlu’nun da hazır bulunduğu ziyaret sırasında önemli açıklamalarda bulundu.
   Sayıştay soruşturmasının henüz tamamlanmadığını ve yeni yılın ilk haftasında kesin sonucu almayı beklediğini kaydeden Kaşif, olumsuz bir durum ortaya çıkarsa, hukuksal sürecin başlayacağını belirtti. 
   Şuan için ihalenin iptali gibi bir konunun gündemlerinde olmadığını ifade eden Ahmet Kaşif, uluslararası ihaleye çıkılıp, ihalesi bağlanan, kısmi de devri yapılan ihalede, bir anönce yer gösterip inşaatı başlatmayı hedeflediklerini söyledi.
Bayındırlık ve Ulaştıma Bakanı Ahmet Kaşif’e, Diyalog’u ziyareti sırasında, Ercan ihalesini kazanan Taşyapı’nın sahibi Emrullah Turanlı’nın Türkiye’de sürdürülen yolsuzluk soruşturması kapsamında önce gözaltına alınıp, sonra serbest bırakıldığı hatırlatılarak, “Bu durum,  Ercan Havaalanı ihalesinde acaba bir rüşvet olayı oldu mu sorusunu akla getirdi. Bu konuda bir araştırma yaptırdınız mı, ne düşünüyorsunuz?”  diye Gencobahis soruldu. 

Bize ulaşan bir bilgi yok

   Bakan Kaşif, şunları söyledi:
“Bize öyle bir şey gelmedi. Hukuki bir konu, Anavatan Türkiye’de yaşanan olaylar nedir, içeriği nedir bilemeyiz. Oranın savcısı, emniyet güçleri takip edip de bir sonuca ulaştılar ve bu şekilde olay meydana geldi. Tamamen oradaki yetkilileri ve bu işi yapanları bağlar. Bizim gündemimizde böyle bir olay yok. Bizim  gündemimizde olan sadece; bizden  önce görüşülüp, uluslararası ihaleye çıkılıp, ihalesi bağlanan, yapım aşamasına gelen ve kısmi de devri yapılan, yer gösterilmediği için inşaat da başlamadı, bizim uğraşımız, şimdi yeri gösterip inşaatın başlayıp başlamadığını görmektir.”  

Hukuk devletinde yaşıyoruz

   Bakan Kaşif, seçim döneminde Ercan ihalesinin iptal edileceği yönünde söylemler olduğu hatırlatılınca, “Hukuk devletinde yaşıyoruz. Hukuk devletinde yaşadığımıza göre, uluslararası bir ihale, sözleşme, karşılıklı imza, bir mebla da alındı bunlar inkar edilemez. Şuan ben bile  çıksam ‘seni iptal ettim’ desem karşımdakine hukuka gitme hakkı doğar” dedi.
“Bunu yapamayacağıma göre, önce hukuka aykırlık varmıdır, yokmudur, varsa bir aksaklık eksiklik nasıl düzeltilebilir onları yapıyorum” diyen Ahmet Kaşif, ihale dosyasını olduğu gibi Sayıştay Başkanlığı’na gönderdiğini, Sayıştaylığın dosyayı incelediğini kaydetti.
Sayıştay’ın ihaleyle ilgili incelemesini yeni yılın ilk haftasında kendisine göndermesini beklediğini ifade eden Kaşif, şöyle devam etti:

“Bir sıkıntımız yok”

“Geçen gün şifaen sorduğuma göre (olusuz bir durumu) ‘daha rastlanmadığını’ söyledi. İlk defa burada söylüyorum; şuan için  herhangi olumsuz bir şey yok. Eğer  olumsuz bir şey saptanır da gelirse, yasal mevzuat o zaman başlar. Yasal mevzuat başlamadan hiç bir şey yapamazsınız. Bizim şuan amacımız, önümüzde bir şey bulduk, bunu biran önce hayata geçirip, hakikaten bu bina yapılacak mı yapılmayacak mı ona bakıyoruz. Çünkü yer teslimi yapmadık. Daha doğrusu ihaleye çıkarken  ihale edilen şeyde yer teslimi de hazır olurdu. Şuan için ihaleyle ilgili hiç bir sıkıntımız yok.”

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2013, 12:25
YORUM EKLE
YORUMLAR
Süleyman Bullici
Süleyman Bullici - 10 yıl Önce

kaşif doğru söylüyor

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474