banner564

Aşk hasreti başını yaktı

Ülkeden ihraç edildikten 7 gün sonra kız arkadaşını görmek için sahte kimlikle geri gelen Ayhan Demirci, 2 yıl hapis yatacak

Aşk hasreti  başını yaktı
banner598
Ülkede kaçak yaşam sürdürdüğü tespit edilerek 10 Ağustos 2017 tarihinde ihraç edilen, ancak amcası Salih Demirci’ye ait TC nüfus cüzdanının üzerine kendi fotoğrafını yapıştırıp, 16 Ağustos 2017’de yeniden KKTC’ye giriş yapan sanık Ayhan Demirci hakkındaki davada dün karar açıklandı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde sahte belgeyi tedavüle sürme, başkasının kimliğine bürünme, sahtekârlıkla para temini” suçlarından yargılanan sanık Demirci, 2 yıl hapse mahkûm edildi. Sanığın bu suçu KKTC’de yaşayan kız arkadaşını görmek için işlediği polise verdiği ifadede ortaya çıkmıştı.

Sahte kimlikle geldi, 90 gün vize aldı
Başkanlığını Fadıl Aksun’un yaptığı, Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu ve Yargıç Temay Sağer’den oluşan heyetin oy birliği ile aldığı kararı Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu okudu. 
Kararı okuyan Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu, Ayhan Demirci’nin İşlediği suçlar nedeniyle 4 Ağustos’ta KKTC’den ihraç edildiğini, 16 Ağustos tarihinde ise amcası adına düzenlediği sahte kimlikle yeniden Girne Turizm Limanı’ndan ülkeye giriş yaptığını ve 90 günlük vize aldığını kaydetti. Beyoğlu, Demirci’nin Güzelyurt Terminali’nde eylül ayında tanıdığı birine “Kız arkadaşım için yaptım, sahte kimlikle giriş yaptım” demesi üzerine Güzelyurt Polis Müdürlüğü’ne bağlı CÖŞ ekipleri tarafından tespit edilerek tutuklandığını söyledi. 

İşlediği suçun 10 yıla kadar cezası var
Demirci’nin 6 Eylül 2017 tarihinden bu yana cezaevinde olduğunu ifade eden Beyoğlu, sanığın yargılandığı ‘sahte belgeyi tedavüle sürme’ suçunun 10 yıla kadar hapisliği olduğuna dikkati çekti. Oy birliği ile alınan kararı okuyan Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu, ülkeler arası seyahat amaçlı belgelerin sahtelenerek kötü amaçlar için kullanılmasının, ülkelerin can güvenliğini sarstığını, toplumun huzur ve güvenliği için bu tip suçları işleyenlere caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini ifade etti. Beyoğlu, Ayhan Demirci’nin “sahte belgeyi tedavüle sürme, başkasının kimliğine bürünme, sahtekârlıkla para temini” suçlarından 2 yıl hapse mahkûm olduğunu açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2017, 12:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473