banner564

Avukat Arsal birinci oldu

Merhum Başsavcı Yardımcısı Mehmet Ali Şefik anısına düzenlenen makale yarışmasının ödülleri verildi

Avukat Arsal birinci oldu
banner598
   Merhum Başsavcı Yardımcısı Mehmet Ali Şefik’in anısına 9’uncusu düzenlenen makale yarışmasına katılanlara ödülleri, dün Posta Dairesi Konferans Salonunda yer alan törende verildi.
“Haziran 2014’de düzenlenen referandumda reddedilen anayasa değişikliği önerileriyle ilgili medyada seslendirilen görüş ve önerilerin değerlendirilmesi ve görüş belirtilmesi” konulu yarışmaya katılan iki stajyer avukattan Orhan Arsal birinci, Dolin İlseven ise ikinci geldi.
   Merhum Şefik’in eşi, Yüksek Mahkeme Yargıcı Narin Ferdi Şefik ödül töreninde yaptığı konuşmada, yarışmaya katılma cesareti gösteren iki kişiye, özveri ve çalışmalarından dolayı teşekkür etti. 
   Genç meslektaşların sayısının gün geçtikçe artmakta olduğunu belirten Şefik, geçen yıl 960 olan kayıtlı avukat sayısının bu yıl 1068’e çıktığını, geçen yıl icrai meslek yapan ve syısı 701 olan avukat sayısının bu yıl 766’ya, 89 olan stajyer sayısının ise 94’e yükseldiğini ifade etti. 

Avukatlara çağrı yaptı 
Genç avukatlara yarışmaya katılma çağrısı yapan Şefik, “Stajyerlerin sayısı o kadar çok ki çalıştıkları yazıhanelerde gerekli tecrübeyi elde etmek, mahkemeye çıkıp dava yapmak, kendilerini göstermekte bayağı zorlanmaktadır. Bu nedenle bu gibi fırsatları değerlendirmenizi öneririm” dedi.
Mehmet Ali Şefik’in gençlere yardım etmeyi çok seven bir kişi olduğunu ifade eden Şefik, “Bu yarışmanın gayesi de, yetenekli çalışkan, gelecek vadeden gençlere kendilerini tanıtmak için yardımcı olmaktır” diye konuştu.
Makaleler Emekli Yüksek Mahkeme Başkanı Nevvar Nolan, Başsavcı Yardımcısı Ersoy Ölçter, Yüksek Mahkeme Yargıcı Narin Ferdi Şefik, Avukat Mustafa İnan ve Avukat Süleyman Dolmacı’nın yer aldığı jüri tarafından değerlendirildi.
Ödül töreni öncesinde Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sultan Tahmazoğlu Üzeltürk, “Anayasa Mahkemesi’ne Bireysel Başvuru Hakkı” başlıklı bir sunum yaptı. 

Mehmet Ali Şefik kimdir?
Mehmet Ali Şefik 12 Ocak 1951’de Baf’ta doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1977 yılında mezun olan Şefik, Yüksek Savcılar Kurulu tarafından 28 Şubat 1980’de Savcı, 1 Ocak 1991’de Kıdemli Savcı, 1 Ekim 1994’te Başsavcı Yardımcı Muavini ve 11 Mart 1998’de Başsavcı Yardımcısı olarak atandı. Evli ve iki çocuk babası olan Mehmet Ali Şefik, Başsavcı Yardımcısı olarak görev yaptığı sırada 27 Nisan 2003’te hayatını kaybetti.

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2015, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474