banner564

Bağlantıları araştırılıyor

Gönyeli’de düzenlenen operasyonda satışa hazır uyuşturucuyla yakalanan 3 Ürdünlünün tutukluluk süresi uzatıldı

Bağlantıları araştırılıyor
banner598

Gönyeli’de gerçekleştirilen operasyonda satışa hazır uyuşturucuyla yakalanan Ürdünlü üniversite öğrencileri Bilal Ghassan Nawaf Alsaleh, Zaid Mohammad Saeed Abu Subaıh ve Adnan Amjad Adnan Shreıdeh dün yeniden mahkemeye çıkardı. Duruşmada zanlıların evinde uyuşturucu satışından elde edilen 8 bin TL de bulunduğu açıklandı.
Soruşturmayı yapan polis, 11 Eylül 2023 tarihinde alınan bilgide Bilal Ghassan Nawaf Alsaleh’in tasarrufunda uyuşturucu olduğuna dair bilgi aldıklarını söyledi. 
Polis, aynı gün saat 16.40 sıralarında zanlının Gönyeli’deki evine arama yapılmak üzere gidildiğini belirtti. 
Polis memuru, zanlı ile evde bulunan Zaid Mohammad Saeed Abu Subai ve Adnan Amjad Adnan Shreideh’ın arama yapmalarına engel olmak istediklerini, bu nedenle makul kuvvet kullanılarak, tutuklandıklarını açıkladı. 

Bir kısmını sattı
Polis, evde yapılan aramada 200 gram ağırlığında hintkeneviri, bir gram kokain, üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olan elektronik terazi, 20 TL ve uyuşturucu madde satışından elde edildiği tespit edilen toplam 8 bin 300 TL paranın bulunarak emare olarak alındığını söyledi. 
Polis memuru, yapılan soruşturmada Alsaleh’in, Subaih ve Shreıdeh ile birlikte Gazimağusa’ya gidip, 224 gram hintkeneviri ve bir gram kokain aldıklarını belirlediklerini açıkladı.  
Polis, zanlı Alsaleh’in uyuşturucunun 20 gramını 9 bin TL’ye bir şahsa sattığını tespit ettiklerini belirtti.  
Gazimağusa’dan uyuşturucu almaya giden 3 zanlının bir kısım hintkenevirini de birlikte içtiklerini kaydeden polis, Alsaleh ile Shreıdeh’in suçlarını kabul ettiklerini söyledi. 
Aranan şahıslar, kayıp emareler ve alınması gereken ifadeler olduğunu kaydeden polis, zanlıların cep telefonlarının da inceleneceğini belirterek, 7 ek süre talep etti.
Mahkeme, zanlıların 7 gün süreyle tutuklu kalmalarına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473