banner564

Bakalım şimdi ne olacak?

HP milletvekili Topal, TDP milletvekili Angolemli’nin Meclis Başkanı olabilmesi için tüzük değişikliği istedi

Bakalım şimdi ne olacak?
banner598

 Çiğdem AYDIN

Halkın Partisi (HP) milletvekili Hasan Topal, koalisyon protokolünde yer aldığı halde 6 aylık sürede TDP milletvekili Hüseyin Angolemli’nin Meclis Başkanlığı konusunda herhangi bir adımın atılmaması üzerine kişisel girişimde bulundu. Topal dün Meclis’e giderek, iç tüzüğün değiştirilmesi yönünde öneri sundu.
   CTP, HP, TDP ve DP koalisyon hükümetinin protokolünde, Hüseyin Angolemli’nin 6 ay içinde Meclis Başkanlığı’na atanmasının öngörüldüğünü belirten Dr.Topal, bu sürenin dolmasına karşın herhangi bir partinin harekete geçmediğini söyledi. Topal “Bu görevi kendim üstlendim ve Meclis iç tüzüğünün değiştirilmesi yönünde dilekçe verdim” dedi.
   Mevcut tüzük çerçevesinde Meclis Başkanlığı için ancak grubu bulunan partilerin aday gösterebildiğini, dolayısıyla tüzük değişikliği yapılıncaya kadar geçici bir süre için Teberrüken Uluçay’ın bu göreve getirildiğini anımsatan Dr. Topal, aradan geçen 6 aylık sürede herhangi bir adımın atılmadığını söyledi. Topal “Meclis Başkanlığına Hüseyin Angolemli’nin getirilmesi protokolde yer alan bir husustur ve tüzük değişikliği yapılmalıdır” dedi.
   Bilindiği gibi, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de tüzük değişikliği önerisinin genel kurulun gündemine getirilmesi halinde buna destek vereceklerini açıklamıştı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473