banner564

“Bakanların bile haberi yoktu”

DP lideri Ataoğlu, Türkiye ile anlaşmanın yangından mal kaçırır gibi imzalandığını savundu ve bir de iddiada bulundu

“Bakanların bile  haberi yoktu”
banner598

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, Türkiye ile imzalanan anlaşmanın yangından mal kaçırır gibi ve devlet ciddiyetinden uzak bir şekilde imzalandığını, kabinedeki bakanların dahi protokolüm imzalanacağından haberdar olmadığını savundu ve bunu eleştirdi.
Ataoğlu, Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanan “2020 İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması”yla ilgili yazılı açıklamasında, “Bir ülkenin yapısal sorunlarının çözümüne yönelik imzalanan devletler arası bir anlaşmanın, ne acıdır ki devlet ciddiyetinden uzak bir şekilde imza edildiği ve bunun da bir marifet gibi sunulduğunu ise üzülerek görmekteyiz”  dedi.
“Konunun, protokole imza konmasından çok daha farklı yönlerinin bulunduğunun  gözlerden kaçmadığı” iddiasında da bulunan Ataoğlu, “Kaynak bulma amacı ile daha geçenlerde Bakanlar Kurulu’nda 400 Milyonluk iç borca onay veren hükümetin birkaç gün öncesine dek böyle bir protokolden haberi yok muydu? Yoksa protokol ile bahsi edilen kredi ve hibelerin ülkeye gelip gelmeyeceğinden emin mi değillerdi?” dedi.
Protokolün yangından mal kaçırır gibi imzalandığını, kabinedeki bakanların dahi protokol imzalanacağından  haberdar olmadığını ileri süren Ataoğlu, Başbakan Tatar’ın bile son dakikada haberinin olduğuna dair söylemler bulunduğunu savundu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474