banner564

Barbet’in acı günü

Dikmen’de yaşayan 80 yaşındaki Nejla Şanlıer hayatını kaybetti

Barbet’in acı günü
banner598

Çiğdem AYDIN

Aslen Arpaklılı olan Nejla Şanlıer, geçtiğimiz gün hayatını kaybetti. KKTC Muhtarlar Birliği Başkanı Hüsetyin Barbetin annesi olan 1934 doğumlu olan Nejla Şanlıer, hayatını Dikmen’de sürdürüyordu.

Kalp ve böbrek yetmezliği olduğu öğrenilen Nejla Şanlıer, dün öğlen İsmail Safa Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verildi. Duygularını Diyalog Gazetesi ile paylaşan Hüseyin Barbet şöyle dedi: “Annem Arpalıkta Rum zulmünü görmüş ve yaşamış acılı bir eş ve anadır. O dönemde kardeşlerinin Rumlar tarafından diri diri gömüldüğünü gördü yaşadı. Eşinin Rumlar tarafından parçalanıyorken kurtuluşunu yaşadı. Bu hayatta çok acılar çekti. Babam malul gazi olarak hayata gözlerini yumdu. Annacığım da şimdi huzura kavuştu. Acımız büyük.”

Hayattayken kıymetlerini bilin

Kızı Hayriye Hoca ise, “Annacığım gitti, annenize, babanıza eğer hayatta iseler çok iyi bakın yanlarından ayrılmayın onları çok sevin kıymetlerini bilin” dedi.

“Babama selam söyle”

Nejla Şanlıer’in defnedildiği sırada kızı Hayriye Hoca’nın feryadları yürekleri dağladı. Acılı evlat “anneciğim aç gitti, çorba istedi yaptım bir kaşık yiyebildi. Annem, annem babama selam söyle orda seni bekliyor anam” diyerek gözyaşı döktü.

 

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2014, 07:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473