banner564

Barboros’u Cindy yaktı

Türkiye’nin ünlü modacısı, İstanbul’daki öğrencileri içmesin diye ellerinde aldığını iddia ettiği Hintkenevirini cebine koyup Kıbrıs’a gelince, Ercan’da tutuklandı

Barboros’u Cindy yaktı
banner598
Çiğdem AYDIN
Türkiye’nin ünlü modacılarından ve Marmara Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak ders veren Barbaros Şansal’ın, Ercan Havalimanı’ndan Kuzey Kıbrıs’a giriş yaptığı esnada üzerinde yapılan aramada, tasarrufunda uyuşturucu madde bulundu.
Polis tarafından gözaltına alınan ünlü modacı Barbaros Şansal dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. KKTC’de yaptırmakta olduğu villanın inşaatını kontrole geldiği öğrenilen Şansal mahkemede, konu uyuşturucuyu içmek için yanında bulundurmadığını iddia etti.
 Şansal’ın polisteki sorgusunda Marmara Üniversitesinde tiyatro eğitimi verdiğini, 10 Mayıs tarihinde ders çıkışı öğrencilerin elinde hintkeneviri gördüğünü ve içmemeleri için aldığını, o an geri almasınlar diye çöpe atmadığını söylediği öğrenildi. 
Ayrıca Şansal’ın uyuşturucu maddeyi elinden aldığı öğrencilerin ismini polise verdiği, kan ve idrar örneğinin alınmasını istediğini ve sonuçlarda uyuşturucu madde çıkmayacağını öne sürdüğü bilgisine ulaşıldı. Ayrıca Şansal’ın sadece Hollanda’da uyuşturucu içtiğini söylediği de belirtildi.

Cebindeki uyuşturucuyu çıkardı polise verdi…
Polis dün duruşmaya çıkarılan zanlı hakkındaki iddiaları mahkemeye aktardı. Polis önceki gün saat 12.00 sıralarında ülkeye giriş yapan zanlı Şansal’ın üzerine Narkotik Detektör Köpeği Cindy’nin üzerine tepki verdiğini, sorulan soru üzerine Şansal’ın üzerinde uyuşturucu madde olduğunu söyleyerek cebindeki 6 gram hintkeneviri türü uyuşturucu maddeyi çıkarıp polise verdiğini açıkladı. Bulunan uyuşturucu maddenin kimya laboratuvarına gönderildiğini kaydeden polis, ayrıca zanlının bazı iddialarda bulunduğunu, bu iddiaları araştıracaklarını belirterek 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

“Telaştan atmayı unuttu…”
Talep edilen süreye itiraz eden zanlı avukatı Oktay Çınar, zanlının uyuşturucu maddeyi Pazar akşamı öğrencilerinin elinden aldığını ancak cebine koyduktan sonra unuttuğunu bir gün sonra da uçağa yetişme telaşından dolayı cebinde kalan uyuşturucu ile seyahat ettiğini öne sürdü. Savunma talep edilen sürenin uzun olduğunu, zanlının teminata bağlanarak serbest kalmasını talep etti.

Profesör unvanı da bulunuyor
Mahkeme hakkında uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçlarından soruşturma yürütülen zanlının 3 yerine bir gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi. Zanlı Şansal bugün yeniden teminat talebi ile mahkemeye çıkarılacak. Teminatla serbest kalması beklenen zanlının davaları görülünceye kadar yurt dışına çıkışı yasaklanacak. Ayrıca zanlı ileride ağır ceza mahkemesinde yargılanacak. 
Türkiye’de ünlü bir modacı olarak anılan Şansal’ın ayrıca profesör unvanı da bulunuyor. Şansal Marmara üniversitesinde tiyatro eğitimi veriyor.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2015, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474