banner564

“Başaracağımıza inanıyorum”

Özersay, toplumun tüm kesimlerinin ama özellikle gençlerin adaylığına destek verdiğini, sahip çıktığını söyledi

“Başaracağımıza inanıyorum”
banner598
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay Genç İşadamları Derneği’ni (GİAD) ziyaret etti.
Verilen bilgiye göre, ziyaretinde vizyonunu anlatan, soruları yanıtlayan Özersay, “Gittiğim her yerde toplumun tüm kesimlerinin ama özellikle gençlerin adaylığıma destek verdiğini, sahip çıktığını görüyorum, o yüzden başaracağımıza inanıyorum” dedi.
Siyasi ve ekonomik yaşamın bir kırılmanın eşiğinde olduğunu da belirten Kudret Özersay, “Nesil değişikliğinin zamanı geldi, hatta geç kalınıyor” ifadesine yer verdi.
 “Kaybedecek 5 yılımız daha yok, Cumhurbaşkanlığı seçiminde bu görevi en iyi yapabilecek olan ismin yanında yer almalıyız” ifadesine yer veren Kudret Özersay “Belli niteliklere ve özelliklere sahip bir cumhurbaşkanının Kıbrıs Türkünü iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.
Özersay, konusuna hakim, tecrübeli, diplomasiden anlayan, uluslararası hukuka ve yabancı dile hakim bir kişinin Kıbrıs konusunda halkın çıkarlarını ve haklarını hem çok daha iyi temsil edebileceğini hem de savunabileceğini belirtti.
19 Nisan’da gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçimini Kıbrıs Türk siyasi tarihinde kırılma noktası olacağına inanç belirten Özersay, dışa dönük sürecin ciddi anlamda tıkandığını ve bunun için yerleşmiş kalıplardan farklı bir çaba ortaya konması gerektiğini dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2015, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474