banner564

Eroğlu: “Sonlandırmaya hazırız”

Eroğlu, “Kıbrıs Türk halkı 1968’den beri ucu açık bir şekilde devam eden müzakerelerden bıktı” dedi

Eroğlu: “Sonlandırmaya hazırız”
banner598
Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu dün sırasıyla Avcılık Federasyonu, Esnaf ve Zanaatkârlar Merkez Birliği, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği ile Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’ni ziyaret etti.
Eroğlu, ziyaretlerdeki konuşmasında Kıbrıs Türk halkının 1968’den beridir ucu açık bir şekilde devam eden müzakerelerden bıktığını belirtti.
Derviş Eroğlu, önümüzdeki dönemde müzakerelerin yeniden başlayacağını belirterek “Biz, bir zaman limiti içerisinde, iyi niyetli olarak bu sorunu sonlandırmaya hazırız” dedi.
Uzun yıllar başbakanlık yaptığını ve esnaf başta olmak üzere halkın sorunlarını ve sorunların çözümünü gayet iyi bildiğini söyleyen Eroğlu, önemli olanın, KKTC’de görülen sorunların asgariye indirilmesi olduğunu söyledi.
“Yıllarca halklarını kandırdılar. Girne, Mağusa, Güzelyurt gibi bölgeler için milletvekili, belediye başkanı seçtikleri için şimdi halklarına gerçeği söyleyemiyorlar. 1974’ten bugüne 41 yıl geçti. Bu sürede çok şey değiştiği için 1974 öncesine dönüş mümkün değildir. Bu gerçekleri söyleyemedikleri için karşılıklı pazarlıklardan kaçındılar.
Ziyaretler sırasında UBP Lefkoşa Milletvekilleri Zorlu Töre ve Ersin Tatar da Eroğlu’na eşlik etti. 

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2015, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474