banner564

Başkan da isyan etti

Aslanköy-Paşaköy arasında binlerce dönümlük arazinin seçim öncesinde bir inşaat şirketine verilmesi bölge halkını ayağa kaldırdı

Başkan da isyan etti
banner598
Pelin YÜKSELAY
Paşaköy Belediyesine bağlı Aslanköy’de binlerce dönümlük hali arazinin seçim öncesinde Bakanlar Kurulu kararı ile güneş paneli kurulması maksadıyla Döveç İnşaat’a tahsis edildiğini yeni öğrenen bölge halkı ayağa alktı.
Döveç İnşaat’ın bölgede çalışmalara başlamasıyla birlikte, durumu Paşaköy Belediye Başkanı ile köy muhtarına bildiren vatadaşlar, bu konuda izahat  istediler.
   Diyalog’a konuşan Belediye Başkanı Habil Tülücü ise, tahsis kararından habrdar olmadığını, eski hükümetin kendisine de bilgi veremeden adım attığını belirterek “Buna izin vermeyeceğiz”dedi.
   Belediye Başkanı Habil Tülücü’nn yanı sıra Aslanköy Muhtarı Adil Onalt ve bölge halkı da bu duruma tepki göstererek sözkonusu arazide eylem yaptı. 
Tülücü: Üniversite projemiz vardı
   Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü, köye giderken, çalışmaları tesadüfen gördüğünü belirterek, konuyla ilgili Döveç İnşaattan bilgi aldığını, gerekli mercilerle irtibata geçtiğini anlattı. Tülücü, söz konusu arazide Mesarya’nın kalkınmasını amaçlayan bir üniversite projeleri olduğunu belirterek, arazinin bu şekilde kullanılmasına asla izin vermeyeceklerini kaydetti. 
   Tülücü, şunları söyledi:  
   “Dün Lefkoşa’dan Paşaköy’e giderken, arazide 5-6 kişi gördüm. Ne yaptıklarını merak ettim ve yanımda arkadaşlarımla indik. Sordum, nedir yaptığınız diye, sınır tespiti yapıyorlarmış, burasını telleyip, güneş paneli kuracaklarmış. Tabi bundan 4-5 ay önce birileri araya kondu ve benden bir yer istediler, ben de izin vermedim. Burada benim bir üniversite projem var ve ben bunu da belirttim. Arazi geçen hükümet döneminde Bakanlar Kurulu kararı ile verildi. Burası kim tarafından verilirse verilsin, burada hem ben, hem muhtar hem de köylülerin, böyle bir şeye asla izni yoktur. Burada bir üniversite projemiz vardır. O yönde bir çalışmamız var. Burada bunlara ben izin vermeyeceğim. Çünkü belediye olarak da gelip bizden hiçbir talepte bulunmadılar. Bize hiç sormadan bir bakıyoruz çalışma yapıyorlar. Onun için bugün geldiklerinde de iznim yoktur. Ben çalışma yapıldığını gördükten sonra Kaymakamlığı aradım, çünkü burası hali arazidir, kaymakamlığa aittir. Belediyenin de yaptırımı vardır. Belediyeye hiçbirşey sormadan da burada bir şey yapılamaz. Kaymakamlığın da bilgisi yok. Dediğim gibi buraya öyle bir tesis kurulmasına izin vermeyeceğiz.”
Onalt: Burasını vermeyiz
Aslanköy Muhtarı Adil Onalt de bu duruma set tepki gösterdi ve ‘kanımızı akıtırız yine de burayı vermeyiz’ dedi. 
   Onalt, şöyle dedi: 
   “Ben hayatım boyunca böyle bir şey görmedim. Seçim için yapılan bir yüzsüzlüktür bu. Kocaman bir Aslanköy’ün kıracını birilerine peşkeş çektiler. Üstelik benim köyümün gençliği sosyal konut arazisi bulamazken, onalar büyük bir gizlilik içinde bunu bir şirkete peşkeş eçktiler. Geçmiş hükümet döneminin İçişleri Bakanı aracı oldu bu araziyi vermelerine. Burası hem köyümün otlak yeridir, hem hayvancılarımın ağıl yerleri vardır. Ayrıca belediye başkanımın 6-7 projesi vardır. Onlar bu projeleri değerlendirmededirler. Biz Mesarya Bölgesinin kalkınmasını istiyoruz, ölü bölge oldu, yıllardır canlanamıyor, belediye başkanı yıllardır bölgeyi canlandırmak için elinden gelen gayreti gösterirken, geliyor bakıyorum ki burada çalışma yapıyorlar. Gitsinler, paralarını ödeyip yer satın alsınlar ve projelerini oraya yapsınlar. Siyasetin gördüğüm en çirkin yüzüdür bu”.
Yaşam alanımızı yok edecekler
Köy sakini Aziz Gürdağ’da öfkesini dile getirdi:
   “Konuyu duydum ve geldim. Çok üzüldüm. 61 Yaşındayım ve 43 yıldır bu köyde yaşıyorum. Yaşam alanımız; gerek spor amaçlı gerek ot toplama, gerek yürüyüş içinkullanılan bu bölgedir. Doğa ile iç içe olmak için buraya geliyoruz. Birçok insan buraya geliyor. Bu bölgenin peşkeş çekilmesine karşıyım. Bir köy sakini olarak, elimden gelen her şeyi yapmaya hazırım.”

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2018, 11:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473