banner564

Bayraklar yarıya inecek

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 81’inci yıldönümünde KKTC’de de törenle anılacak

Bayraklar yarıya inecek
banner598

 Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 81’inci yıldönümü olan bugün, Türkiye’yle birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de (KKTC) törenlerle anılacak.

Atatürk’ün hayatını kaybettiği saat 09.05’te tüm ülkede sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunulacak; gönderdeki bayraklar yarıya indirilecek.
Başkent Lefkoşa’daki ilk tören, Atatürk Anıtı önünde yapılacak. Tören, saat 09.00’da protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulmasıyla başlayacak. 
Lefkoşa’daki ikinci tören ise saat 09.15’te AKM’de yer alacak. Anma programı, Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nin sunacağı “Oratoryo” ile sona erecek.
Gazimağusa’da gerçekleştirilecek Atatürk’ü anma töreni Zafer Anıtı önünde saat 08.50’de başlayacak.
Girne’deki anma töreni Atatürk Anıtı önünde saat 08.55’te başlayacak.
Güzelyurt’ta, Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilecek anma töreni saat 08.45’te çelenklerin protokol sırasına göre anıta sunulmasıyla başlayacak. 
İskele’deki tören saat 08.45’te Ecevit Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilecek.
Lefke’deki tören ise saat 08.45’te Atatürk Anıtı önünde yer alacak.
Gün dolayısıyla Geçitkale’de de tören yapılacak. Töre, Geçitkale Kasaba Meydanı’nda saat 09.00’da başlayacak. 
Akdoğan’daki tören Akdoğan Atatürk Anıtı önünde saat 09.00’da başlayacak. 
Mehmetçik’teki anma töreni de Mehmetçik Belediyesi Park Gazinosu’nda saat 09.00’da yapılacak.

Töre: İşaret ettiği yolda yürüyoruz
Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
Töre mesajında şöyle dedi:
“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 81. ölüm yıldönümünde onu sevgi ve saygı ile anarken işaret ettiği yolda ilerlemeye devam edeceğimizi bir kez daha tekrarlıyoruz. 
Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” (Yaşayacaktır). “Ne mutlu Türküm diyene..” Yaşasın Türkiye, Yaşasın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti diye haykırıyoruz. Atatürk yaşıyor..ruhu şad olsun!

Çavuşoğlu: Büyük önder
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Kıbrıs Türk halkının Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün verdiği bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini yakından takip ettiğini, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmasını büyük bir sevinçle karşılayarak, kendi mücadelesine rehber ettiğini belirtti. 
Bakan Çavuşoğlu, 10 Kasım Atatürk'ün 81. ölüm yıldönümü ve Atatürk’ü anma günü nedeniyle yayımladığı mesajda, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Kurtuluş Savaşı’nın eşsiz komutanı,  Büyük Önder ve Başöğretmen Gazi  Mustafa Kemal Atatürk’ü 81. ölüm yıldönümünde saygıyla yad ettiklerini kaydetti. 

Oğuz: Çağdaşlaşmanın önünü açtı
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Atatürk’ün ölüm yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Bakan Oğuz, mesajında, şunları dile getirdi:
“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk, ülkesini karanlıktan aydınlığa çıkarmış, ilkeleri ve inkılaplarıyla çağdaşlaşmanın önünü açmıştır. Modern, Türkiye’nin evrensel değerler üzerinde yükselen, demokrasiye ve yeniliklere kucak açan bir cumhuriyet olması için çalışmıştır. Atatürk’ün kurmuş olduğu cumhuriyet, emin adımlarla yoluna devam etmektedir.
Atatürk’ü sonsuzluğa uğurlandığı günün 81’inci yıldönümünde, aziz hatırası önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, sevgiyle ve rahmetle anıyoruz.”

Taçoy: İlkelerinden vazgeçmeyeceğiz
Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk’e her Türk’ün çok şeyler borçlu olduğunu ifade eden Taçoy, Atatürk’ün sadece bir devlet ve cumhuriyet değil koskocaman bir ulus yarattığını kaydetti.
Taçoy, “10 Kasım sadece bir anma değil, anlama günüdür. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölüm yıldönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anarken, çizdiği yoldan ve istiklalimizden asla vazgeçmeyeceğimize ant içeriz…” dedi.

Kimler mesaj yayınladı?
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 81’inci yıldönümü dolayısıyla;  Demokrat Parti Gençlik Örgütü, Yeniden Doğuş partisi (YDP) Genel Sekreteri Turan Büyükyılmaz, Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP-YG) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, K.T. Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Emekli Astsubaylar Derneği Genel Başkanı Esen Ömürlü, KKTC Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkanı Murat Zeki Civelek, Kıbrıs Türk Emekli Subaylar Derneği, KAMUSEN Genel Başkanı Metin Atan birer mesaj yayınladı.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2019, 06:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473