banner564

Bayram dopingi

Türkiye'nin değişik hava alanlarından Ercan'a 2 günde 168 uçuş gerçekleşecek

Bayram dopingi
banner598
Melin DOBRAN–Pelin YÜKSELAY
Kurban Bayramı tatili dolayısıyla dün Türkiye'nin değişik hava alanları ile Ercan arasında dün ve önceki gün 168 uçuş gerçekleşti. Ercan’a dün gerçekleşen 82 uçuşta Pegasus 32 sefer ile en fazla uçuş yapan hava yolu şirketi oldu. Bunu 23 ile Türk Hava Yolları, 14 ile Atlas Jet, 6 ile Bora Jet, 4 ile Onur Air ve 3 ile Tailwind izledi. Bugün de Türkiye ile Ercan arasında 95 uçuş yapılması bekleniyor. 
Elde edilen bilgilere göre, en fazla Uçuş İstanbul'dan gerçekleşecek. Dün İstanbul-Ercan arasında karşılıklı 35 sefer yapılırken, bugün de 47 Sefer yapılacak. Bunun yanında karşılıklı olarak Ankara’yla 8, İzmir’le 8, Antalya’yla 8, Adana’yla 13,  Diyarbakır’la 2, Gaziantep’le 4, Hatay’la 4 ve Ordu’yla da 2 sefer düzenlenecek.

Kıbrıs’ı çok seviyorlar
Ercan Havalimanı’nda Diyalog muhabirinin sorularını yanıtlayan yolcular, Kıbrıs’ı çok sevdiğini söyledi. En çok Girne’yi beğendiğini ifade eden yolcular, Kıbrıs’a sık sık gelmek istediğini dile getirdi. Kıbrıs’ın havasına, doğasına ve tarihi yapılarına hayran kaldığını söyleyen yolcular, Kıbrıs’tan ev almayı bile düşündüğünü ifade etti. Yolcular, “Kıbrıs’ı çok seviyoruz. Hem yazın hem de kışın sık sık gelip gidiyoruz. Burada gezmekten büyük keyif alıyoruz. Kıbrıs’a hiç gelmeyenlere gelmelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

Otellerde doluluk oranı 
Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB), Kurban Bayramı süresince otellerin ortalama doluluk oranının yüzde 83 civarında olacağını açıkladı.
KITOB Başkanı Hüseyin Aktığ, bayram süresince beş yıldızlı büyük tesislerin doluluklarının yüzde 84, küçük otellerin dolulukların ise yüzde 82 düzeylerinde gerçekleşmesinin beklendiğini belirtti. Aktığ, ortalama doluluk oranının yüzde 83 civarında olacağını ifade etti.
KITOB’a üye toplam 101 üye otelin 36’sında bayram boyunca yüzde 100 doluluk yaşanması bekleniyor. 41 tesisin bayram dolulukları ise yüzde 60-99 oranları arasında seyredecek.

Yolcular ne dedi..??

Ali Sahip: Kıbrıs’a daha önce de geldim. Sık sık gelip gidiyoruz zaten. Bu sefer hem gezme amaçlı hem de akrabalarımı ziyaret etmek için geldim. Girne’yi çok beğeniyorum. Oraya mutlaka uğrayacağım. Kıbrıs’ta yaklaşık üç dört gün kalmayı düşünüyorum.

Suzan Okar: Bu, Kıbrıs’a yaklaşık 6’ncı gelişim. Hem tatil hem de ziyaret amaçlı geldik. Girne Limanı’nı, Bellapais’i ve Girne’nin plajlarını çok beğeniyorum. Sık sık geliyoruz. Hemen hemen her bayramda buradayız. Kıbrıs’ı çok seviyoruz.

Necati Yıldırım: Kıbrıs’a ilk defa tatil amaçlı geliyorum. Eşim ve arkadaşı bizi gezdirecek. Buraya gelenler Kıbrıs’ı çok beğendiğini söylüyor.

Nurhan Yeler: Yılda 2-3, bazen 4 kez tatil amaçlı Kıbrıs’a geliyoruz. Genelde otellerde oyun amaçlı geliyorduk ama bu kez gezme amaçlı geldik. Kıbrıs’ı seviyoruz. Sürekli olarak geldiğimiz bir yer. Hem yazın hem de kışın geliyoruz.

Ayşe Erdoğan: Kıbrıs’a çok geldim. Kızım burada okuduğu için sık sık geliyorduk. Okulu bittiği için tatil amaçlı geldik. Genellikle Girne ve Lefkoşa’yı gezdiğimiz için bu iki bölgeyi çok beğeniyorum. Sürekli gelip gidiyoruz. Hatta buradan bir ev almayı düşünüyorum.

Nejat Erdoğan: Kıbrıs’a her yıl 2-3 kez geliyoruz. Şimdi tatil amaçlı geldik. Girne’de tatil yapmayı düşünüyoruz. Yaklaşık 2-3 ayda bir geliyoruz. Burayı çok seviyoruz. Doğasıyla her şeyi ile güzel bir ada.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2016, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473