banner564

Beğeni topladı

LTB ile EMAA’nın ortaklaşa düzenlediği “Çocuk Atölyesi” kursunun sergisi açıldı

Beğeni topladı
banner598

 Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile Akdeniz Avrupa Sanat Derneği’nin (EMAA) ortaklaşa düzenlediği 2019 Bahar dönemi “Çocuk Atölyesi” kursunun sergisi Başkent Sanat Merkezi’nde açıldı. 

Yapılan açıklamaya göre, açılışta müzisyen Bikem Tunar dinleti sunarken Çocuk Atölyesi’ne üye çocuklar sergiyi aileleriyle beraber gezdiler.
LTB Başkanı Mehmet Harmancı, EMAA eski Başkanı Zehra Şonya ve eğitmenler Bahire Deniz ile Ozan Özgenler’in de katıldığı kurs sergisinde çocuklara belgeleri de takdim edildi. 
Eğitmen Ozan Özgenler, LTB ile EMMA’nın sürdürdüğü işbirliği sonucundaki “Çocuk Atölyesi” kurslarına katılan çocukların gözlerine baktığında aynı heyecanı, doğru şeyler yaptıklarını ve güzel bir yolda ilerlediklerinin ışığını aldığını söyleyerek,  LTB’ye teşekkür etti.
Törene katılamayan Başkan Gökçe Keçeci adına söz alan EMAA eski Başkanı Zehra Şonya, sanatın küçük yaşta başlayan bir eğitim sistemi içinden geçmesi gerektiğine inandıkları için miniklere çok büyük önem verdiklerini söyleyerek, sanatla çocuğun ilişkisini güçlendirdikleri için tüm velilere teşekkür etti.
LTB Başkanı Mehmet Harmancı ise, LTB-EMAA birlikteliğinin 4. yılına girdiğini söyleyerek, gurur dolu 4 yıl yaşadıklarını kaydetti. 
Başkan Harmancı, sanatçı Zehra Şonya ile yürüttükleri Demokrasi Heykeli projesini Eylül ayında uygulayıp Lefkoşa’nın bir meydanını bu heykel ile insanların hizmetine sunacaklarını açıkladı. 
Konuşmasının sonunda “İyi ki bu birliktelik var” diyerek çocukların her yıl çok başarılı ve farklı eserlerle karşılarına çıktığını belirten Harmancı, hem tüm çocukları tebrik etti hem de dernek yetkililerine ve öğretmenlere teşekkür etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473