banner564

Banka hesapları inceleniyor

Başkalarına ait evleri sahtekârlıkla şirketine devrettiği iddiasıyla tutuklanan İşadamı Mehmet Eminoğlu hakkındaki şikayet 11’e çıktı

Banka hesapları inceleniyor
banner598

 Suna ERDEN

Sahte evraklarla şahıslara ait mülkleri kendisine ait şirkete devrettiği iddia edilen İş insanı Mehmet Eminoğlu ile suç ortağı olduğu öne sürülen tasdik memuru Serdar Özbekoğlu hakkındaki soruşturma devam ediyor.
Yedi gündür tutuklu bulunan Eminoğlu ile Özbekoğlu dün yeniden mahkemeye çıkarılırken, duruşmada sahtekârlıkla alınan emlak sayısının 11’e çıktığı belirtildi. 
Ayrıca zanlı Eminoğlu’nun sahte vekâletnamelere imza atığını, tasdik ettirdiğini ve daireleri şirketine devrettiğini itiraf ettiği açıklandı.
Soruşturmayı yürüten polis, her iki zanlının 26 Temmuz tarihinde Gizem Aksun’un şikayeti üzerine tutuklandığını anımsattı.
Polis, zanlı Mehmet Eminoğlu’nun 04 Temmuz 2019 tarihinde, Gizem Aksun’a ait iki ayrı dairenin devrine ilişkin vekâletnameye sahte imza atıp, tasdik memuru Özbekoğlu’na onaylattığını söyledi.
Polis, zanlının daha sonra sahte belgeyi Girne Tapu ve Kadastro Dairesi’nde görevli memura vererek tedavüle sürüp taşınmaz malları kendisine ait Investment inşaat şirketi adına devrini sağlayıp sahtekârlıkla mal temin ettiğini ifade etti. 
Polis, şikâyetin 26 Temmuz’da yapıldığını, zanlıların tutuklandığını, Özbekoğlu’nun ifadesinde eniştesi olduğu için Eminoğlu’na güvendiğini, vekâletnameyi onayladığını itiraf ettiğini söyledi. 

Sahte vekâletnameler inceleniyor
Zanlıların iki kez mahkemeye çıkarılarak haklarında toplamda 10 gün tutukluluk emri alındığını kaydeden polis, bu süre içerisinde yeni şikâyetler yapıldığını, zanlı Eminoğlu’nun 2019 yılı Temmuz ayında da iki kişiye ait daireleri sahtekârlıkla kendi şirketine devrettiğini tespit ettiklerini söyledi.
Polis, 11 sahte vekâletnameden 10 tanesinin incelendiğini ifade ederek, 10 kişinin de soruşturulduğunu ifade etti. 
Polis, soruşturulan 10 kişiden 4’ünden ifade alındığını, 3 kişinin daha sorgulanacağını belirtti.
Polis, sahtekârlıkla alınan emlak sayısının 11’e çıktığını belirtti.

Suçunu itiraf etti
Poliste sorgulanan zanlı Eminoğlu’nun sahte vekâletnamelere imza atığını, daha sonra tasdik ettirdiğini ve daireleri şirketine devrettiğini itiraf ettiğini kaydeden polis, zanlının ifadesinin araştırıldığını söyledi.
Polis, zanlının Özge Eminoğlu adına da 8 daire devredildiğini, bu daireler ile ilgili de soruşturma yapıldığını söyledi.
Polis, yapılan soruşturmada zanlı Özbekoğlu’nun 7 sahte vekâletnameyi tasdiklediğini ancak sayının artabileceğini ifade etti. 

Banka hesapları inceleniyor
Polis, her geçen gün şikâyetçi sayısının arttığını, 5 mağdurun söz konusu olduğunu, birinden ifade alındığını, dördünden de ifade alınacağını belirtti.
Zanlıların serbest kalması halinde incelenecek evraklara ve alınacak ifadelere etki edebileceklerini söyleyen polis, zanlıların banka hesaplarının da inceleme altına alındığını kaydetti. 
Soruşturmanın devam ettiğini belirten polis, her iki zanlının da 7 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. 
Her iki zanlının avukatı da tutukluluk süresine itiraz edip, soruşturma memuruna sorular yöneltti. Savunma, müvekkillerinin 7 yerine bir gün daha tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme, meselenin ciddiyetine vurgu yapıp, soruşturmanın devam ettiğini belirterek, zanlıların 7 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474