banner564

Eğitim sistemi  elden geçirilecek

Çavuşoğlu, “Kendini bilen,  değerlerine sahip çıkan nesiller yetiştirecek bir sistem için çalışıyoruz” dedi

Eğitim sistemi  elden geçirilecek
banner598

 Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Türkiye Cumhuriyeti ile iş birliğinin geliştirilmesi adına imzalanan mutabakatın sorunların çözümüne yönelik bir mutabakat olduğunu belirtti.

Çavuşoğlu, ülkedeki eğitim sisteminin elden geçirilmesi gerektiğini de belirterek, daha anlaşılır ve net bir program seçeneğini hayata geçirmeleri gerektiğine değindi Çavuşoğlu, “Kendini bilen,  değerlerine sahip çıkan nesiller yetiştirecek bir sistem için çalışıyoruz.” dedi.
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Cavuşoğlu, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Yapılan açıklamaya göre, Çavuşoğlu, “Hala Sultan İlahiyat Koleji’nin Türkiye Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı’na devredildiği” iddiasıyla çıkan haberlerin dörtlü hükümet döneminin devamında kamuoyu ile paylaşılmadığını, ancak hükümetin sonlanmasıyla ortaya çıktığını belirtti.
Göreve gelmelerinin ardından bu konuyu değerlendirme fırsatı bulduğunu ve konu ile ilgili eski bakan Cemal Özyiğit ile görüşerek, bilgi aldığını söyleyen Çavuşoğlu, yaptığı değerlendirmeler sonucunda hiç kimseyi sıkıntıya sokacak bir durumun olmadığını, yaşanan sorunları çözebilme noktasında da daha önce diyalog yolunun yeterince denenmediğini düşündüğünü kaydetti.
Çavuşoğlu, göreve gelmelerinin ardından var olan sorunların tespitini yaptıklarını ve Türkiye’deki mevkidaşı ile kurduğu diyalogla sorunların çözümüne yönelik bir mutabakat imzaladıklarını vurguladı.
Mutabakat zaptı içerisinde Hala Sultan İlahiyat Koleji ile ilgili konuların da olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, mutabakatın kamuoyuyla paylaşımına kadar olan süreçte bazı kesimlerce maksatlı bir algı operasyonu yapıldığını kaydetti.
Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, yeni okul projeleri ile ilgili de açıklamalarda bulundu.
Püsküllü bölgesinde yapılması planlanan ilkokul için göreve gelir gelmez ihaleye çıktıklarını söyleyen Çavuşoğlu, 2011 yılında Girne Karakum’da yeni bir ortaokul yapılması için yer ayrıldığını ve projelendirildiğini ancak geçen süreç içerisinde sadece karkasının döküldüğünü ve o şekilde kaldığını belirtti.

Öğrenciler denkliğe tabi tutulacak
İskele’de Bekirpaşa Lisesi içerisinden kolejin ayrılması gerektiğini de sözlerine ekleyen Çavuşoğlu, gelecek yıl kolej binasını tamamlamayı planladıklarını, Mağusa’da bir liseye, Lefkoşa’da ise Mesleki Eğitim Kampüsü ile bir liseye ihtiyaç duyduklarını söyledi.
YÖK ile imzaladıkları protokolü tüm detaylarıyla açıkladığını ve net bir şekilde izah ettiğini kaydeden Çavuşoğlu, YKS ile KKTC’ye gelen veya yatay geçiş yapan hiç kimsenin denklik sorununun olmadığını vurguladı, üçüncü ülkelere giderek oradan yatay geçişle ülkeye gelen öğrencilerin denkliğe tabi tutulduğunu, bunun da gayet doğal bir süreç olduğunu belirtti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473