banner564

Vahşi cinayetin  gizemi çözülemedi 

33 yaşındaki Nijerya uyruklu Owoyalr'ın öldürülmesiyle ilgili tutuklanan 11 zanlıdan 10’u serbest bırakıldı

Vahşi cinayetin  gizemi çözülemedi 
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa’da kendisine ait aracın bagajında ölü olarak bulunan 33 yaşındaki Nijerya uyruklu Obasanje Adeola Owoyalr'ın cinayeti ile ilgili soruşturma tamamlandı.
Cinayet zanlısı olarak gözaltına alınan Eustese Isesele, Oba Francis, Jonhattan Osukomudu ve Achazie Emeka’nın da suçsuz olduğu anlaşılarak serbest bırakıldı. Daha önceden tutuklanan 6 kişide geçtiğimiz hafta serbest bırakılmıştı.
Böylelikle şimdiye kadar cinayetle ilgili tutuklanan 11 zanlıdan 10’u aklanmış oldu. 
Zanlılardan sadece Cristian Osemudiamen Akhimemona’nın cinayetle alakası olduğu belirlendi.
Zanlının, Owoyalr'ın öldürüldüğü odaya girdiğine dair tanık ifadeleri olduğu, ayrıca cinayet mahallinde ona ait kanıtlar bulunduğu öğrenildi.
Suçla bağlantısı sabit görülen Cristian Osemudiamen Akhimemona dün teminat talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Zanlı, öldürülen kişiyi tanımadığını, olayla bağı olmadığını ileri sürdü.

İki yıldır kaçak
Cinayet soruşturmasını yürüten Polis Müfettiş Muavini Feyyaz İneci, 1 Temmuz’da kayıp ihbarı verilen Obasanje Adeola Owoyalr’ın 8 Temmuz tarihinde öldürülmüş bir şekilde bulunduğunu söyledi.
İneci, Obasanje Adeola Owoyalr’ın cesedinin Lefkoşa’da okullar yolu bölgesinde toprak alanda bulunan kendisine ait ML 918 plakalı aracın bagajında battaniyeye sarılı şekilde bulunduğunu aktardı. Owoyalr’ın kesici ve delici alet ile öldürüldüğünü belirten İneci, cesedin bulunmasının ardından soruşturma başlatıldığını ifade etti. 
İneci, yapılan soruşturmada Owoyalr’ın ölmeden önce Lefkoşa’daki bir apartmana giriş yaptığını tespit ettiklerini söyledi. 
İneci, 11 Temmuz’da Owoyalr’ın girdiği apartmandaki dairede yapılan incelemede duvarlarda ve halı üzerinde temizlenmiş kan lekesi bulduğunu anlattı.
İneci, kan lekesinin Owoyalr’den alınan kan örneği ile Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı’na gönderildiğini belirtti. İneci, alınan rapor ışığında duvarlarda ve halı üzerindeki kan lekelerinin Owoyalr’den alınan kan örneği ile uyuştuğunu söyledi.
Yapılan soruşturma sonucu Cristian Osemudiamen Akhimemona’nın cinayetle bağı olduğuna dair yeterli kanıt bulunduğunu kaydeden İneci, zanlının 2017 yılından beridir ülkede kaçak olduğunu belirterek, tutuklu yargılanmasını talep etti. 

O şahıs kaçtı
Zanlının avukatı, müvekkilinin olayla bağı olmadığını iddia etti ve Akhimemona’yı tanık olarak dinletti. Zanlı Cristian Osemudiamen Akhimemona da olayla bağı olmadığını ileri sürdü. 
Öldürülen kişiyi tanımadığını ve Owoyalr’ın öldürüldüğü odada bir kişinin kaldığı iddia etti. Söz konusu kişinin olaydan üç ay önce Owoyalr’ın evine taşındığını öne süren zanlı,  “O şahıs Nijerya’ya kaçtı” dedi.
Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme zanlının tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 3 ay süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474