banner564

‘Işıklar içinde  uyu güzel insan’

Çalışkanlığı, dürüstlüğü, yardımseverliği ile herkesin takdirini kazanan Mehmet Akar, 62 yaşında hayatını kaybetti

‘Işıklar içinde  uyu güzel insan’
banner598

 Kuzey Kıbrıs’ın tanınmış iş insanlarından, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTBG) eski başkanlarından  Mehmet Turgay Akar, 62 yaşında sevenlerine veda etti.

Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Diyalog Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar’ın da kardeşi olan Mehmet Akar’ın zamansız vedası başta ailesi, dostları olmak üzere tüm ülkeyi hüzne boğdu. Çalışkanlığı, dürüstlüğü, yardımseverliği ile herkesin sevgisini kazanan Mehmet Akar, evli ve 3 çocuk babasıydı.
Mehmet Akar’ın zamansız vedası dolayısıyla birçok seveni dün sosyal medya hesaplarından duygularını paylaştı. “Işıklar içinde uyu güzel insan” kelimeleri ile duygularını satırlara döken birçok seveni, yeri doldurulamayacak bir değeri kaybetmenin hüznünü dile getirdi.

“Artık bir yanımız boş”
“Çok üzgünüm. Kardeşimizi kaybettik. Tarifi imkansız derin bir üzüntü içerisindeyim. Bir büyüğümüz, bir abimiz, geçmişimizden günümüze hep yanı başımızdaydı. Artık bir yanımız boş. Işıklarda yat Mehmet abim. Toprak kokusu vurmasın sana” kelimeleri, O’na yazılan yüzlerce mesajdan sadece bir tanesiydi…

Bugün son yolculuğuna uğurlanacak
Bir süredir tedavi gördüğü hastanede dün yaşama veda eden Mehmet Akar, bugün İsmail Safa Camisinde kılınacak öğle ve cenaze namazlarına müteakip Lefkoşa Kabristanlığında son yolculuğuna uğurlanacak. 

Gazeteciler Birliği: Hizmetleri unutulmayacak 
Kıbrıs Türk basınına unutulmaz hizmetleri olan Mehmet Akar, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği'nde başkanlık yapmış ve birliğin kuruluşunda aktif görev aldı. Akar, 1985 yılında HABER adlı bir gazete yayınlandı.
Gazeteciler Birliği, Birliğin kuruluşunda önemli görevler üstlenen ve bir dönem başkanlığını da yürüten Mehmet Akar’ın hayatını kaybetmesinin derin üzüntü yarattığını bildirdi.
Birlik Yönetim Kurulu tarafından yayımlanan başsağlığı mesajında, “Mehmet Akar’ın gerek Gazeteciler Birliği’ne gerekse basın camiasına verdiği hizmetler unutulmayacaktır. Gazeteciler Birliği Yönetim Kurulu olarak Mehmet Akar’a Tanrı’dan rahmet, ailesine başsağlığı dileriz” ifadeleri kullanıldı.

Karaca: Akar ailesinin acısını paylaşıyorum
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca da dün bir mesaj yayınlayarak, Akar ailesinin acısını paylaştı. Karaca mesajında “Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti Reşat Akar'ın değerli kardeşi Mehmet Akar yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak Hakkın rahmetine kavuşmuştur. Başta arkadaşımız Reşat Akar'ın, ailesinin ve sevenlerinin acılarını paylaşır, başsağlığı dilerim…” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473