banner564

Bildiğimiz  şeyleri söyledi

Akıncı’nın Cumhurbaşkanlığı Sarayında bir buçuk saat bilgilendirdiği siyasi parti temsilcilerinden sadece Tatar açıklama yaptı:

Bildiğimiz  şeyleri söyledi
banner598

 Emir ERTORUN   

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Berlin görüşmesi ve sonuçları hakkındaki bilgilendirme ve değerlendirme toplantıları çerçevesinde Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi partilerin yetkilileriyle bir araya geldi. 
Cumhurbaşkanlığında yer alan toplantıya, Başbakan UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı HP Genel Başkanı Kudret Özersay, Ana muhalefet CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ve YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı katıldı. 
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın siyasi partiler, belediye başkanları, muhtarlar ve sivil toplum örgütleri ile yapacağı bilgilendirme toplantıları bugün de devam edecek. 
 
Tatar: 5’li görüşme beklentisi yok
Cumhurbaşkanlığında yaklaşık bir buçuk saat süren toplantı sonrası basına sadece Başbakan, UBP Genel Başkanı Ersin Tatar açıklama yaptı. 
Başbakan Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı Akıncı'nın kendilerini Berlin temasları ile ilgili bilgilendirdiğini ifade ederek, "Hepimizin bildiği şeyler söylendi" dedi. 
Tatar, 5'li bir görüşme olacağı beklentisinin olmadığını, çünkü KKTC'de Cumhurbaşkanlığı seçimi, İngiltere’de seçim, ayrıca Türkiye'nin bu yönde açıklamaları olduğunu ifade ederek, 3'lü görüşmeden sonra herhangi bir hareketlilik ve beklenti olmadığını söyledi. 
Başbakan Tatar, görüşmede İngiltere temaslarında gündeme gelen yurtdışında yaşayan vatandaşların seçme ve seçilme haklarıyla ilgili değerlendirmelerinin olduğunu da ifade etti. 
Tatar, Yargıç sayısı ile savcı ve yargıçların yaşlarının artırılması konusunu gündeme taşıdıklarını ifade ederek, "Sayın Cumhurbaşkanının görüşü bu kritik noktada anayasa değişikliği yapılacaksa daha kapsamlı bir değişiklik olmasıdır. Dolayısıyla bunlar da tartışılmıştır" dedi. 
Tatar, Kıbrıs konusu dışında Anayasa değişikliği konusunun da dünkü toplantıda tartışıldığını kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2019, 12:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474