banner564

“Bilinçli yapılıyor”

Ortak açıklama yapan Gökçebel ile Elcil, devlet okullarında yaşanan sorunların çözümlenemediğini söyledi ve ilginç bir de iddiada bulundu

“Bilinçli yapılıyor”
banner598
Gözde Süreç SARI
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS)  Başkanı Tahir Gökçebel ile Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil düzenledikleri ortak basın toplantısında, kamusal, nitelikli, bilimsel, demokratik, laik eğitimden yana olduklarını söyledi.
Devlet okullarında yaşanan sorunların çözümlenemediği, bunun bilinçli bir şekilde yapıldığı savunulan basın toplantısında eğitimde yaşanan sorunları içeren bir bildiri dağıtıldı. 
Bildiride eğitimin her alanında yeni bir anlayışla dizayn edilmeye ihtiyaç olduğu, nitelikli, çağdaş, kamusal, parasız, demokratik, laik ve bilimsel bir eğitim anlayışının ilköğretimden üniversite kademlerine kadar yeniden dizayn edilmesi gerektiği kaydedildi. 
Bildiride, “Bir ülkenin sorunlarının toplamının ortadan kalkması ancak böyle bir eğitim anlayışı ile mümkündür” ifadeleri kullanıldı.
Tahir Gökçebel, kamusal eğitimin bitirilmek istendiğini, sorunları bilinçli bir şekilde çözümlenmediğini ileri sürdü. 
Devlet okullarının eksik kadrolar, altyapı eksiklileri, bütçe sorunları ile boğuştuğunu söyleyen Gökçebel, “sorunları” dile getirerek, yaz dönemi boyunca bunları gidermeye yönelik çalışma yapılmasını istediklerini belirtti. 

Elcil: Öğrenciler Süleymancıların tarikatına gidiyor
Şener Elcil, bir yıllık sürede üç hükümet ve eğitim bakanı değiştiğini ancak eğitimde yaşanan sorunlara karşı duyarsızlığın değişmeden devam ettiğini söyledi. 
Tatlısu köyündeki okulda yaşanan soruna değinen Elcil, bazı öğrencilerin karnelerini almak üzere okula gelmemesi üzerine yapılan araştırmada, öğrencilerin Yarköy’de bulunan “Süleymancı Tarikatı”na ait evlere eğitime gönderildiklerinin ortaya çıktığını savundu. 
Konuyu Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinde aktarmak istediğini ancak yetkili bulamadığını savunan Elcil, polise de ihbarda bulunacağını söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2016, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473