banner564

Proje ekibi sahada

Veteriner Dairesi ve AB yetkilileri, Vadili ile Erdemli’de çiftlikleri ziyaret ederek, üreticilerle hayvan hastalıklarıyla mücadeleyi konuştu

Proje ekibi sahada
banner598
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Veteriner Dairesi Müdürü Hüseyin Ataben’in de bulunduğu Veteriner Dairesi ve AB yetkililerinden oluşan ekipler, Vadili ve Erdemli köylerindeki çiftlikleri ziyaret ederek, üreticilerle hayvan hastalıklarıyla mücadeleyi konuştu.
Konuyla ilgili açıklamasında, hayvan hastalıklarıyla mücadelenin uzun bir sürece yayılacağını kaydeden Hüseyin Ataben, “Süreç projelendirildi, ön çalışmaları yapıldı. Süreçte görevli her birimin şeffaf olarak ilerlemesi ve sorumluluğunu harfiyen yerine getirmesi durumunda başarıya ulaşabilecek” dedi.

Ataben, “Hayvan Hastalıklarıyla Mücadele” projesinde çalışmaların çiftliklerdeki hayvanlardan numune alımıyla başlayacağını, sürecin hastalıkların tespiti ve hastalıklarla mücadele yöntemlerinin belirlenmesiyle ve uygulanmasıyla devam edeceğini söyledi.
Hayvan Hastalıkları Eradikasyonu Projesi Ekip Lideri Vaidotas Kiudulas ise konuyla ilgili değerlendirmesinde hayvan sağlığı, gıda güvenliği ve halk sağlığı için tüm ekiplerin tek takım olarak hareket etmesi gerektiğini kaydetti.
Çiftlik ziyaretlerinde bulunan Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları ise, “Hayvan hastalıklarının yok edilmesi için sonuna kadar mücadele verilmesi şarttır” diyerek, “Geriye bakıp vahlanmaya gerek yok. Biz üreticiler olarak her şeye hazırız. El birliği sağlanırsa, eradikasyon sürecini başarıyla tamamlayacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2016, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473