banner564

Bin 500 öğrenciye ulaşılacak

“Lego Setleri İle Enerji Verimliliği Kodlama Eğitimi” Geçitkale İlkokulu’nda başladı

Bin 500 öğrenciye ulaşılacak
banner598

 Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın desteğiyle Telsim ve MasterKids tarafından hazırlanan “LEGO setleri ile Enerji Verimliliği Kodlama Eğitimi” projesinin ilk eğitimi dün Geçitkale İlkokulu’nda gerçekleştirildi.

Yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, Bakanlık ve Telsim yetkilileri eğitim öncesi gerçekleştirilen sunuma katıldı.
Enerji verimliliğini anlatmak, çevre dostu enerji üretimi nasıl olur ve hangi yöntemler kullanılarak enerji tasarrufu yapılabilir konularını çocuklara anlatmak amacıyla hazırlanan projeyle, devlet ilkokullarında öğrenim gören bin 500’e yakın öğrenciye eğitim verilmesi öngörülüyor.
Gerçekleştirilecek eğitimlerle MasterKids eğitim uzmanları tarafından öğrencilere önce enerji verimliliğinin ne olduğu anlatılacak. Ardından gruplara ayrılmış öğrenciler, enerji verimliliği konusunda projelerini, kendilerine dağıtılan Robotiks Kodlama amaçlı tasarlanmış özel LEGO setleri ile tasarlayarak, motorlu sistemleri tabletler ile kodlayıp, harekete geçirecek.
Çocuklar hazırladıkları bu projelerini önce okuldaki arkadaşları ile daha sonra farklı sosyal medya araçları ile toplum ile paylaşacak.
Eğitim öncesi, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, Masterkids Direktörü Mert Balın birer konuşma yaptı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474