banner564

Proje hazır

Bakan Oğuz, daha çok süt veren koyun ırkları yetiştirmek için çalıştıklarını belirtti

Proje hazır
banner598

 Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Devlet Üretme Çiftliklerinde daha çok süt veren koyun ırkları yetiştirileceğini, projedeki sıkıntılar çözülür çözülmez Çiftlikteki çalışmalara başlayacaklarını açıkladı.

Verilen bilgiye göre, Oğuz, katıldığı TV programında, Devlet Üretme Çiftliklerinde daha çok süt veren damızlık koyun ırkları yetiştirileceğini, “150 dönümlük alanla ilgili projenin tamamlandığını, küçük sıkıntıların olduğunu ve çözdükleri anda yapımına başlayacaklarını” ifade etti. 
Oğuz, “Amacımız toplum sağlığı açısından sağlıklı hayvanların yetişmesi ve hayvanlardan daha fazla verim alınması. Üreticinin de geliri artsın” dedi.
Hibe hayvan ile ilgili sorulan bir soruya Bakan Oğuz, faiz destek kredilerinin olabileceğini, faizsiz yem verebileceklerini, hibe etmenin zor olduğunu söyledi. 

“Cypfruvex 12 ay aktif olsun”
CYPRUVEX ile ilgili de konuşan Dursun Oğuz, “Narenciye olmazsa olmaz, Cypruvex devlet teşekkülü olarak fiyatları belirlesin, hepsini almak zorunda değil. Cypruvex’e herkes sahip çıkmak zorunda. Eğer olmazsa, yarın kaderi başkaları belirleyecek” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473