banner564

“Bir an önce uygulanmalı”

Ünver Bedevi, Barolar Birliği olarak Denetimli Serbestlik Yasası’na destek verdiklerini belirtti

“Bir an önce  uygulanmalı”
banner598
Barolar Birliği Başkanı Avukat Ünver Bedevi, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla dün Barolar Birliği binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. Basın toplantısında Lefkoşa Mahalli Baro Başkanı Avukat Arzu İzveren, Güzelyurt Mahalli Baro Başkanı Avukat Zehra Delibaş, Baro Konseyi Üyesi Barolar Birliği Mali Sekreteri Avukat Salih Irkad, Baro Konseyi Üyesi Barolar Birliği Genel Sekreteri Avukat Buğra Akter, Baro Konseyi Üyesi Avukat İbrahim Ücran ve Baro Konseyi Üyesi Avukat Şifa Kırmızıgil de hazır bulundu.
Bedevi yaptığı konuşmada basın toplantısını hem 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla, hem de gündemi meşgul eden sıkıntıları dile getirmek için düzenlediklerini söyledi.
Barolar Birliği olarak sosyal sorumluluk projeleri de yürüttüklerini dile getiren Bedevi, bu kapsamda, bu akşam 18.30’da avukatlardan oluşan bir grubun, ihtiyaçlı çocuklar yararına Arasta’da konser verecekleri bilgisini de verdi.
Son zamanlarda gündemde olan Denetimli Serbestlik Yasası’na değinen Bedevi, Barolar Birliği olarak bu yasaya destek verdiklerini anlattı.
Bedevi, Denetimli Serbestlik Yasası’nın hükümet krizine takılmaması ve bir an önce hayata geçmesi temennisinde bulundu.

“İfadeler kayıt altında alınmalı”
Polis şiddeti ve işkenceye karşı olduklarını dile getiren Bedevi, bunun önüne geçmek için yasal değişikliğe gidilmesi gerektiğini anlattı.
Güvenlik konusunda Bakanlar Kurulu’ndan geçen 7 yasa tasarısına değinen Bedevi, bu yasaların bazı tehlikeleri de beraberinde getireceğini kaydetti.
Ülkeye açılan hukuk fakülteleri dolayısıyla hukuk mezunu sayısının hızla arttığını ifade eden Bedevi, bu durumun kısa süre içinde kalite sorunu yaratacağını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2016, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473