banner564

Bitmeyen çile

Emeklilerin ödenmesinde yine sıkıntılar yaşandı, yaşlı insanlar saatlerce beklemek zorunda kaldı

Bitmeyen çile
banner598

Ömer KADİROĞLU
Sosyal Sigorta emeklileri maaşlarını almak için dün bankalara akın etti. Birçok emekli saatlerce maaşını almak için bekledi. Bankalar müşterilerini eldivensiz ve maskesiz içeriye almasa da oluşan yoğunluk tedirgin etti.
Kalabalıktan rahatsız olan vatandaşlar saatlerce banka önünde beklemenin sakıncalı olduğunu ifade etti. Vatandaşlar, işlemlerin daha hızlı olabileceği bir ortamın oluşturulmasını talep etti.
Diyalog’a konuşan vatandaşlar şunları ifade etti: 

Ne dediler…?

Sevcan Serteş
“Bankadan maaşımı almak için geldim. Banka önünde iki saat oldu sıra bekliyorum. Bu oluşan ortamdan ve güneşin altında beklemekten kesinlikle memnun değilim. İnsanların bankaya tek tek alınarak işlem yapılması kurallar gerekiyor. Ancak işleyişin yavaşlığı nedeniyle vatandaşlar uzun süre içeride kalıyor. Bu şekilde mağdur oluyoruz ve bir çözüm üretilmesini bekliyoruz.”

Ali Çetin
“Bankadan maaşımı almak için geldim ve bir saattir burada bekliyorum. Bankada sıra çok yavaş ilerlediği için saatlerce beklemek zorunda kalıyoruz. Bu işleyiş şeklinden kesinlikle memnun değilim perişan oluyoruz. Bankalarda daha farklı bir sisteme geçilerek hızlıca işlemlerimizi yapmamız sağlanabilir. Yetkililerden bir çözüm üretmelerini bekliyoruz.”

 Kadri Öksüzoğlu
“Güney Kıbrıs’ta çalışıyorum ve bankaya IBAN numarası almak için geldim. Bankadan sıra numarası aldım ancak emeklilerin ödenip bitmesi sonrasında işlem yapabileceğim söylendi ve yeni bir sıra numarası almak zorunda kaldım. Düzensizlik diz boyu. Burada personel arttırıp gerekli önlemleri alarak işlem hızını arttırabilirler.” 

Fuat Bürüncük
“Emekliyim ve bankadan maaşımı almak için geldim. Bankanın geçen ay da kalabalık olduğunu bildiğim için bu ay biraz daha geç geldim ancak bu durumda bile bir saate yakındır bekliyorum. Bu durumdan kesinlikle memnun değilim. Bankaların işlemleri daha seri bir hale getirerek bizleri saatlerce bekletmemeleri gerekiyor.”

Hasan Tuncel Çoban

“Bankadan emekli maaşımı almak için geldim ve en az 2 buçuk saattir üç kuruş para alabilmek için bekliyorum. Dünyanın hangi yerinde böyle bir uygulama var? Yazıklar olsun.”

Mine Tatlıyay
“Bankaya maaşımı almak için geldim. Bir saat oldu burada bekliyorum. Bankadaki sıra işleyişi çok yavaş ilerliyor ve saatlerce burada bekliyorum. Geçtiğimiz ay da aynı sorunu yaşadık ve önlem almazlarsa önümüzdeki ay da aynı sorunu yaşayacağız. Bu durumdan memnun değiliz. Bu duruma bir çözüm üretilmesini istiyoruz.”

Salih Katırcıoğlu
“Sabah Lefkoşa KOOP Banka gittim. Geçen ay orada işlem yaptığım için bu ay da oraya gittim. 45 kişi bekledikten sonra işlemimi oradan değil Gönyeli şubeden yapabileceğim söylenince buraya geldim. Tekrardan bir sıra numarası aldım ve bekliyorum. Bankadaki işleyiş sağlık için önemlidir ancak biraz daha hızlı işlem yapılabilir. Bununla ilgili çalışma yapılmasını istiyoruz.”

Şerife Yurday
“Saat 09.00’da geldim ve iki saattir burada bekliyorum. Banka önünde saatlerce beklemekten memnun değilim. Bankanın işleyiş şekli sağlığımız için önemlidir. Böylesi zamanlarda daha fazla tedbir alarak bir iki vezne daha açıp kalabalığın oluşması önlenebilirdi. Burada yaşlı insanlar perişan oluyor. Yetkililerden bu duruma bir çözüm üretmesini bekliyoruz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474