banner564

Böyle mi olmalı

Eski Meclis Başkanı ve ilk kadın Başbakan doktor Sibel Siber’in, sahte reçete soruşturması kapsamında mahkemeye kelepçeli çıkarılması kamuoyunda büyük üzüntü yarattı

Böyle mi olmalı
banner598

Suna ERDEN

   KKTC’nin ilk kadın Başbakanı olan eski meclis başkanlarından doktor Sibel Siber de ‘sahte reçete’ sorgulaması kapsamında dün eczacı Gizem Karagözlü ile birlikte dün mahkemeye çıkarıldı. 
Mahkemeyi; CTP Milletvekili Dr. Sıla Usar ile eski Sağlık Bakanı Dr. Filiz Besim de izledi. Mahkemeye bilgi aktaran polis,  Sibel Siber’in Ocak- Ağustos ayları arasında 2 bin 745 reçete yazdığını açıkladı.
Siber’in geçtiğimiz ağustos ayında yazmış olduğu reçetelerden 13 tanesinin sahte çıktığı da belirtildi.

Küpürsüz ilaçlar bulundu
Soruşturmayı yürüten polis çavuşu Mehmet Manaş, her iki zanlının da 13 Eylül’de başlatılan sahte reçete soruşturması kapsamında tutuklandığını söyledi.
Polis, 11 Ekim’de tutuklanan zanlılardan Sultan Doğan Eczanesinin sahibi Gizem Karagözlü’nün Ocak-Ağustos ayları arasında Sosyal Sigortalar Dairesine gönderdiği 2 bin 537 adet reçetenin bin 388 tanesinin Sibel Siber tarafından yazıldığını söyledi. 
Polis, Karagözlü’nün sosyal sigortalara gönderdiği reçetelerden ilk etapta 18 tanesinin sahte olduğunu belirlediklerini açıkladı. 
Polis çavuşu Manaş, 12 Ekim’de zanlı Karagözlü’nün eczanesinde arama yapıldığını, 109 adet küpürü kesilmiş ilaç bulunduğunu, bir adet laptop, bir adet bilgisayar kasası,  cep telefonu ve ajandanın emare alındığını söyledi.
 Polis, zanlının küpürü kesilmiş ilaçlar için bazılarının hastalara tarafından geri iade edildiğini, bazılarının da tarihi geçmiş ilaçlar olduğunu söylediğini, bu beyanların araştırılacağını söyledi. 
Polis, Karagözlü’nün ihtiyaçlı insanlara yardım etmek için bazı reçetelere işlem yaptığını söylediğini aktardı. Polis,  zanlının reçete başı çalıştığı doktorlara 30 TL ödeme yaptığını söylediğini de açıkladı. 

“İhtiyaçlı insanlara yardım için yaptım”
Polis çavuşu, Sibel Siber’in ise ocak- ağustos ayları arasında 2 bin 745 reçete yazdığını açıkladı. Polis, Siber’in Karagözlü’nün eczanesi için ağustos ayında 142 reçete yazdığını aktardı. 
Polis, zanlı Siber’in evinde arama yapıldığını, 2 adet laptop ve cep telefonunun emare alındığını söyledi.  
Mannaş, Sibel Siber’in yazdığı 13 reçetede sahteleme olduğunun tespit edildiğini söyledi. 
Polis, Siber’in yazdığı tespit edilen sahte 13 reçete ile ilgili ifade aldıklarını, bir hastanın zanlıya muayene olduğunu söylediğini,  6 kişinin muayene olmadığını,  4 kişinin adına yazılan reçetelerde yazan ilaçların bir kısmını aldığını, bir kişinin ise adına yazılan reçetedeki ilaçların hiçbirini almadığını söylediğini aktardı.
Polis, Sibel Siber’in ihtiyaçlı insanlara yardım etmek için bazı tanıdıklarını görmeden ve eczacı yönlendirmesi ile reçete yazdığını ve reçete başına 25 TL aldığını kabul ettiğini belirtti.
Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, zanlıların 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme, zanlıların 3 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

6 yeni tutuklama
Bu arada ülke genelinde bir süredir devam eden sahte reçete soruşturmasında 6 yeni tutuklama yapıldı. Polisin açıklamasına göre, Gazimağusa'da bugün mahkemeye çıkarılacak zanlıların üçü doktor, üçü eczacı. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Sevda
Sevda - 7 ay Önce

Bakan bunu yaparsa halk neçin yspmasın

SONER SABRÌLER
SONER SABRÌLER - 7 ay Önce

K.K.T.C. Nİ ÖYLE BİR HALE SOKTULAR Kİ İNSAN KİME GÜVENECEK BİLEMEZ OLDU BİR DOKTORUN MAAŞI YETMEZ DESEN SAYIN SİBEL ESKİ MECLİS BAŞKANLIĞI YAPMIŞ SAYGIN BİR İNSAN VE EMEKLİ DE BİR BAŞKALARININ YAPMASI HAYDA HAYDA DENİR.
K.K.T.C. NDE BU OLAY BİR GÜN İÇİNDE OLAN BİR DURUM DA DEĞİL PEKİ BUNDA KİM VE KİMLERİN SORUMSUZLUĞUNDAN KAYNAKLANDI ? ELBETTE GEÇMİŞ HÜKÜMETLERİN DE SUÇLARI VAR HEMDE HAYLİ VAR BİR MEMLEKETTE DENETİM OLMAZSA DAHA BÖYLE OLAYLAR ÇIKACAK ELBET YAZIK OLDU K.K.T.C NE HALKA YETİMLERE HASTA VE YAŞLI İNSANLARA ONLARIN HAKLARINI NASIL YEDİLER NASIL SÖMÜRDÜLER YAZIKLAR OLSUN GELMİŞ GEÇMİŞ HÜKÜMETLERİ DE KINIYORUM ..

Niyazi Hasan AUSTRALIA
Niyazi Hasan AUSTRALIA - 7 ay Önce

GIVE THEM WHAT THEY DESERVE

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473